Multiresource
Image default
Bedrijven

Een eigen website maken, wat heb je door voor nodig?

Je zit er al een tijd over te denken maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Je wil een eigen website maken maar hebt geen flauw idee hoe en wat. Wij proberen je een beetje op weg te helpen met een beknopt stappenplan zodat je snel kunt beginnen aan je eigen website.

1)    Heb je al een naam en domeinnaam?

Voordat je überhaupt kunt beginnen met het maken van je eigen website heb je een naam nodig en een domeinnaam die nog beschikbaar is. Als je wilt weten of een domeinnaam nog beschikbaar is dan kun je naar SIDN gaan om te kijken of deze nog beschikbaar is.

2)    Eigen CMS of website builder?

Waarmee wil je een eigen website maken? Heb je een CMS als WordPress in gedachten of maak je liever gebruik van een website builder? Als je het bijvoorbeeld met WordPress wil ontwikkelen dan heb je hier wel een aparte hosting voor nodig, bij een website builder is de hosting vaak inbegrepen. Nadeel van een website builder is dat de website nooit 100% jouw eigendom is. Als je bijvoorbeeld wilt switchen van partij dan moet je de website achter laten en bij een andere partij weer opnieuw beginnen met ontwikkelen.

3)    Welke hosting moet je kiezen voor je CMS?

Is het antwoord bij stap 2 “Website builder”, ga dan door naar stap 4.

Als je voor een CMS gekozen hebt dan moet je ook een keuze maken bij welke hosting provider je de website gaat hosten. Er zijn tal van verschillende hosting providers voor website hosting maar de juiste vinden kan soms lastig zijn. Op Hostingvergelijker.nl zou je eens kunnen kijken naar het verschillende aanbod en andere gebruikerservaringen vergelijken om tot een goede keuze te komen.

4)    Welke website builder moet je kiezen voor je eigen website?

Er zijn tientallen website builders waarmee je relatief eenvoudig je eigen website kunt maken. Elke website builder heeft zijn voor- en nadelen maar om echt een wel overwogen keuze te maken zou je eens kunnen kijken op Eigenwebsitemaken.nl. Hier staan tal van verschillende website builders die volledig worden uitgelegd. Wat de voor- en nadelen zijn, de kosten en ervaringen van andere gebruikers. Tevens kun je hier ook heel veel andere informatie vinden die handig kan zijn voor het maken van een eigen website.

5)    Conclusie

Het is afhankelijk van je keuzes wat je precies nodig hebt maar een domeinnaam en naam is sowieso wel handig om mee te beginnen. Daarna moet je kijken waarmee je de website wil ontwikkelen (CMS of Website builder) en daarna moet je de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Alles 100% van te voren uitsluiten is onmogelijk maar een goede voorbereiding is het halve werk.