Multiresource
Image default
Woningen

Een hypotheek voor ondernemers afsluiten

Het is belangrijk om kennis over een hypotheek voor ondernemers op te doen. Het is fijn om te weten hoe je met jouw flexibele inkomen toch gewoon een hypotheek kan afsluiten om een woning te kopen. Dat is ook gewoon mogelijk. Het maakt daarbij niet uit of je als ZZP’er, freelancer of als werkgever actief bent. Mits je aan de juiste voorwaarden voldoet, is het gewoon mogelijk m een hypotheek te krijgen. Wel is het dan goed om te kijken wat ervoor nodig is. Enkele zaken zijn alvast inzichtelijk te maken op deze plek.

Voor elke ondernemer af te sluiten

Wat vooral belangrijk is als het om een hypotheek voor ondernemers gaat, is dat elke ondernemer hier het nodige voordeel van kan hebben. Wanneer je nog maar net als ondernemer actief bent bijvoorbeeld. In dat geval is het goed om te weten wat je allemaal wel en niet voor elkaar kan krijgen. Ook wil je natuurlijk weten hoe het zit wanneer je deels ondernemer bent, maar ook nog een deel van je inkomen uit loondienst haalt. Het is dan juist ook fijn wanneer je dit allemaal kan laten meewegen bij het afsluiten van de hypotheek.

Werken met een specialist

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de hypotheek voor ondernemers niet zomaar ergens afsluit. Veel beter is het om met een echte specialist te werken. Al is het alleen al om er zeker van te zijn dat je de beste voorwaarden weet te scheppen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de rente. Ook wil je altijd vragen kunnen stellen over zaken die voor jou van belang zijn als het om je hypotheek gaat. Daarnaast wil je ook hulp krijgen bij het afsluiten en onderhouden van de hypotheek. Omdat jouw zaken flexibel verlopen, is het ook fijn wanneer de hypotheek op die manier werkt.

Oog voor de rente hebben

Het is zaak om oog voor de rente te hebben. De hypotheek voor ondernemers moet in dat opzicht wel net even anders in elkaar zitten dan voor gewone hypotheken het geval is. Denk bijvoorbeeld aan de rente die meebeweegt met de hoogte van je hypotheek. Het zijn zaken die in het verleden niet denkbaar waren, maar juist door de opkomst van andere vormen van ondernemen ook belangrijker zijn geworden. Het is fijn om te weten dat je allerlei mogelijkheden krijgt op dit gebied. Dat maakt het gemakkelijker.

De rol van jouw inkomen

Ook voor de hypotheek voor ondernemers geldt natuurlijk dat er wel een rol is weggelegd voor de hoogte van je inkomen. Het is belangrijk om te bekijken in welke mate je dit kan laten meetellen in je hypotheekaanvraag. Dat is bij iemand die volledig ondernemer is natuurlijk anders dan bij iemand die ook nog een deel van het inkomen uit loondienst haalt. Het is zaak om te kijken wat je allemaal kunt verzorgen door te beschikken over een inkomensverklaring. Dit helpt waar het gaat om het bepalen van het toetsinkomen. Dat is dus een goede zaak om mee te nemen.

 

Check FinaForte.nl voor de mogelijkheden rondom hypotheken voor ondernemers.

Gerelateerde artikelen

Waarom NVM Makelaardij Bolck

We bieden onze klanten ook een winstgevende verhuur van hun onroerend goed.

Woningwaarde berekenen in 3 minuten