Multiresource
Image default
Bedrijven

Full service internetbureau in Rotterdam

U moet naar een nieuw tabblad worden gebracht met alle informatie die bij het maken van deze webpagina komt kijken. Wat u ziet is voornamelijk HTML-code. Het vertelt de website welke inhoud moet worden weergegeven en tot op zekere hoogte hoe deze moet worden weergegeven. Bovenaan de pagina, op de eerste regel, zie je het <!DOCTYPE html> commando. Dit vertelt uw webbrowser om HTML-code te verwachten.

Als je verder onderzoekt, zul je dingen op de pagina gaan herkennen. Je ziet een aantal commando’s die je begrijpt, zoals ‘link’, ‘afbeelding’ of ‘video’. Dit zijn allemaal inhoudsopdrachten die uw browser vertellen wat u moet tonen, waar u de inhoud vandaan moet halen en hoe u deze moet tonen.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

HTML is een zeer eenvoudige taal om te leren, en het is meestal de eerste taal die nieuwe programmeurs leren. Als u geïnteresseerd bent in het verder verkennen van HTML en front-end webontwikkeling, overweeg dan om u in te schrijven voor de HTML-codering voor beginners of de uitgebreide HTML5-tutorial.

wat is een webontwikkelaar

CSS
CSS is de tweede van de essentiële front-end talen en is er ook een waar elke front-end ontwikkelaar vloeiend in moet kunnen werken. De CSS-code wordt gebruikt in combinatie met HTML. Terwijl HTML de webpagina vertelt welke inhoud moet worden weergegeven, vertelt CSS de webpagina hoe de inhoud moet worden weergegeven – het is een ‘styling’ taal.

Als je eenmaal CSS hebt geleerd, zul je in staat zijn om een breed scala aan dingen te doen, waaronder:

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam. 

Kleuren veranderen. CSS stelt u in staat om de kleur van vrijwel alles te veranderen, van uw paragraaftekst tot uw achtergrond en de randen van uw tabel.
Lettertypen wijzigen. Met CSS kunt u ook de lettertypen kiezen die u gaat gebruiken op uw website en waar u ze gaat gebruiken.
Positioneringselementen. Met HTML kun je afbeeldingen en video’s aan je webpagina toevoegen, maar met CSS kun je de browser vertellen hoe groot ze moeten worden gemaakt en waar ze moeten worden weergegeven.
Tekstgrootte wijzigen. Bouw je een website voor mensen met een slecht gezichtsvermogen? Dan moet u uw kennis van CSS-codering gebruiken om uw tekst groter te maken.
Zoals u kunt zien, speelt CSS een grote rol in het definiëren van wat een webontwikkelaar is, vooral voor front-end ontwikkelaars.

Als je CSS wilt leren, probeer dan de CSS Codering voor Beginners cursus, die je in minder dan een uur de basis van CSS zal leren. Of probeer Interactieve Codering voor beginners, die je inzicht geeft in de basisprincipes van HTML, CSS en responsieve webontwikkeling.

JavaScript
Wat doen webontwikkelaars? Nou, de meeste webontwikkelaars nemen een programmeertaal zoals Java of HTML en gebruiken deze om een onderdeel van een website te maken. JavaScript-ontwikkelaars zijn niet anders, behalve dat ze zeer specifieke inhoud maken. Dus, voor JavaScript, wat is een webontwikkelaar precies?

De meeste JavaScript-ontwikkelaars werken aan de voorkant van een website. Ze bouwen kleine stukjes JavaScript-code die uw website responsief, interactief en aantrekkelijk maken voor uw bezoekers. Deze JavaScript-fragmenten zijn vaak ingebed in de HTML-broncode van een website.

Hoewel het van oudsher een front-end taal is, en een die van vitaal belang is voor elke front-end ontwikkelaar om te leren, wordt JavaScript ook steeds populairder voor back-end ontwikkeling. Veel front-end ontwikkelaars beginnen werk te vinden als full-stack ontwikkelaar vanwege hun kennis van JavaScript, wat betekent dat het gebruik en de populariteit van JavaScript de pan uit rijzen.

BitDegree biedt twee afzonderlijke JavaScript-tutorials aan. De eerste, Een Video JavaScript Tutorial, leert u de basis van de taal en hoe het wordt gebruikt in iets meer dan een uur van video lezingen. De tweede, de Interactieve JavaScript Tutorial, gaat dieper in op het gebruik, de syntaxis en de functies van JavaScript.

PHP
Historisch gezien heeft PHP de definities van wat een webontwikkelaar is gedomineerd. Bekend als de taal van het internet, wordt het momenteel in enige vorm gebruikt op meer dan 80% van de bestaande websites. Hoewel het langzaam in populariteit afneemt, is PHP nog steeds een geweldige taal voor elke back-end webontwikkelaar om te leren.

PHP is zeer gemakkelijk te leren en is vrij gemakkelijk te gebruiken, wat het zeer populair maakt bij beginnende back-end ontwikkelaars. Het is erg populair op kleine websites gebouwd op platformen zoals WordPress of Wix, en er zijn genoeg freelance mogelijkheden voor PHP-ontwikkelaars om te werken.

Als dit uw interesse wekt, overweeg dan om een online PHP cursus te volgen. Merk op dat het erg belangrijk is om een up to date cursus te volgen, zoals die van BitDegree, omdat oudere versies van de taal heel anders zijn dan de moderne versie (PHP7).

wat is een webontwikkelaar – leer php online te gebruiken

BitDegree biedt twee belangrijke PHP-cursussen: de Leer PHP Online tutorial en de Word een PHP-specialist-cursus. Neem een kijkje op beide en kies de cursus die u het meest relevant vindt voor uw gewenste carrièrepad.

Java
De laatste van de talen op onze lijst, Java, is al jaren een belangrijk onderdeel van wat een webontwikkelaar is. Het is een oude taal en is populair voor verschillende programmeertoepassingen. Vanuit het oogpunt van webontwikkeling wordt Java gebruikt om responsieve, schaalbare webapps te maken die worden gebruikt voor responsieve, snelle website-ontwerper

https://zicht.nl