Multiresource
Image default
Bedrijven

Grofvuil laten ophalen in Leiden? Drie tips

Woon jij in de regio Leiden en wil jij grofvuil laten ophalen? Het kan goed zijn dat je niet weet waar je dient te beginnen in je zoektocht.

In dit artikel helpen we je op weg om een manier te vinden om je grofvuil in Leiden te laten ophalen.

Tip 1. De gemeente Leiden kan je grofvuil komen ophalen

Als je grofvuil te groot is om op een reguliere manier met het afval mee te laten gaan, dan kun je altijd even de gemeente Leiden op te halen. Grofvuil mag in Leiden namelijk niet bij het gewone afval worden gezet.

Als je in staat bent met eigen vervoer het grofvuil weg te brengen, dan kun je het naar de milieustraat brengen in Leiden. Als je geen eigen vervoer hebt, dan kun je de gemeente Leiden vragen het grofvuil (of je greenbags) op te komen halen.

Sinds een aantal jaar vraagt de gemeente Leiden echter geld om afval op te komen halen. Hou hier dus rekening mee als je de gemeente Leiden belt met de vraag of ze je grofvuil kunnen komen ophalen. Lees hier hoe duur het iets om puin af te voeren. 

Tip 2. Er zijn ook bedrijven in Leiden die je grofvruil ophalen

Aangezien je toch betaalt voor het laten ophalen van je grofvuil, is het een afweging of je het door de gemeente Leiden wilt laten ophalen of door een commerciële partij. Er zijn tal van bedrijven die allerlei diensten aanbieden voor het ophalen van grofvuil in de regio Leiden

Een van de mogelijkheden die je hebt is om een container te huren. Zeker als je zaken in je huis of op de zaak laat verbouwen, is dit vaak handig omdat je dan vaak veel grofvuil hebt. In plaats van dit grofvuil steeds door de gemeente Leiden op te laten halen of zelf naar de milieustraat te brengen, kun je dus gewoon een container voor je huis of kantoor laten plaatsen waar je het grofvuil in kunt deponeren. Zo’n container voor grofvuil huur je vaak voor een periode van een aantal weken tot een aantal maanden, afhankelijk van hoe lang de (verbouwings)werkzaamheden duren.

Tip 3. Er zijn verschillende type containers die je kunt huren

Als je van plan bent een container te laten plaatsen, hou er dan rekening mee dat er verschillende type containers zijn. Een van de containers is voor grofvuil. Naast grofvuil zijn er echter ook containers voor bouwafval en puinafval. Als je dus van plan bent om in de regio Leiden een container te huren, besef je dan goed of je een grofvuil-container wilt huren of liever een ander type container.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/