Multiresource
Image default
Bedrijven

Hefboomproducten bij beleggers populair

De wereld van beleggen en traden zit vol met moeilijke termen. Wat is een aandeel? Wat is een index maar vooral wat is een CFD? De laatst genoemde is de afgelopen tijd erg in trek. CFD staat for Contract For Difference, oftewel een contract voor verschil. Dit beleggingsinstrument helpt jou om gebruik te maken van eventuele waardestijgingen. Dit kan betrekking hebben op een eenvoudig aandeel, een grondstof, verschillende valuta of een index(fonds). Een CFD valt onder de familie van zogeheten hefboomproducten. In deze familie horen de Turbo en de Sprinter ook thuis. Kies je er dus voor om een CFD te werken ga je in principe een contract aan met de broker die je gebruikt. Voor hoelang dit contract actief blijft bepaal je helemaal zelf. Je kunt het contract na een paar minuten opzeggen maar je kunt het ook tientallen jaren blijven gebruiken. Vaak zul je wel zien dat deze contracten negen van de tien keer op de korte termijn gebruikt worden.

 

Wat doet een CFD dan precies?

Je weet nu dus dat een CFD een hefboomeffect heeft op een aandeel, index etc. maar hoe gaat dit dan in z’n werk? Hopelijk wordt dit met het volgende voorbeeld een beetje duidelijk. Heb jij 1000 euro in je account en plaats je een order voor 3000 euro dan pas je een hefboom van één om drie toe. Dit betekend het volgende. Heb je een aandeel dat met 10% stijgt? Dan heb je een rendement van 30%. Dit werkt ook de andere kant op. Gaat de waarde van het aandeel omlaag met 10%, dan verlies je dus ook 30%. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door het hefboomeffect van de CFD.

 

 

Zelf doen

Kies uit een van de vele brokers die het handelen met CFD’s aanbied om zo snel mogelijk zelf te beginnen. Gelukkig is er keuze genoeg. In Nederland, maar ook in het buitenland. De bekendste CFD brokers zijn: – eToro – XM Group – Plus500 – Trade.com – Markets.com

Let wel op, CFD’s zijn niet te vergelijken met andere beleggingsinstrumenten. Er zit meer risico aan verbonden dan dat je gewend bent. Een CFD is een krachtig en complex instrument en het word dan ook niet aangeraden om er zonder ervaring mee te beginnen. Doe van te voren altijd even research om risico’s te beperken.

https://www.cfd-handel.nl/index.php/werking-van-het-cfd