Multiresource
Image default
Bedrijven

Het koelen van uw woning

In de zomer zijn er weinig nadelen, maar als de warmte in huis blijft hangen is het vervelend. U kunt natuurlijk airconditioning installeren, maar wist u dat u ook eenvoudige oplossingen kunt gebruiken die al eeuwenlang worden gebruikt om uw huis te koelen? Het beste idee is gebaseerd op het principe dat warmte uit de kamer wordt gelaten in plaats van warmte uit de kamer te halen. Hier zijn een aantal tips om je huis deze zomer koel te houden. Wil je nou toch een snellere oplossing? Bekijk dan eens de Portacool Jetstream 270.

Een boom

Bomen planten is zo simpel. In de zomer heeft de boom schaduw door de vele bladeren; in de winter schijnt de zon toch eenvoudig door de boom heen. Natuurlijk moet je de bomen op goede plekken planten, G. Donovan heeft dit onderzocht. ‘Iedereen weet dat de schaduw van bomen het huis afkoelt. Niemand zal de Nobelprijs voor deze conclusie winnen. Maar we hebben de details zorgvuldig bestudeerd: waar moet je de boom neerzetten om er het meeste profijt van te hebben?’ Zo ontdekten ze dat bomen met een straal van 12 meter aan de zuidkant of 18 meter aan de westkant van het huis, door de manier waarop de schaduw overdag valt, ongeveer voor evenveel besparing zorgen. Is er een tuin in het oosten? Negeer dan die boom, de boom aan de oostkant zal uw woning niet verkoelen.

Ventilator

Het werkingsprincipe van de ventilator is dat de bewegende lucht het vocht van de huid verdampt en je koel houdt. Ze zijn misschien elektrisch, maar ze verbruiken veel minder energie dan airconditioners. Daarom wordt de ventilator niet gebruikt om de hele kamer te koelen, de ventilator kan jou wel afkoelen! Schakel daarom bij het verlaten van de kamer ook de ventilator uit. Bespaar weer energie.

Buiten koken

Als u buiten kookt, blijft de warmte die tijdens het koken ontstaat niet in uw huis hangen. En dingen die niet naar binnen gaan, hoeven ook niet naar buiten.

Verf uw dak wit

IJs en sneeuw reflecteren ultraviolette straling op een vergelijkbare manier in plaats van deze te absorberen, net als een donkere oceaan, kan dit principe ook gebruikt worden bij uw dak. Een licht dak weerkaatst zonlicht, waardoor je huis koel wordt; een donker dak absorbeert straling, waardoor het warmer wordt.

https://duravert-portacool.com/jetstream-270/