Multiresource
Image default
Bedrijven

Het mooie van steigerhout

Een mooie bank in een nisje of een tafel waar iedereen graag aan zit. Steigerhout is populair en dat is niet voor niets. Steigerhout heeft namelijk een hoop voordelen. Steigerhout meubels worden dan ook veel verkocht. Wil je meer weten over de voordelen van steigerhout? Lees dan verder…

Steigerhout meubels zijn van de kerstboom

Steigerhout komt van steigerplank. Dat zijn inderdaad de planken die normaal in een steiger worden gebruikt. Steigerhout meubels hebben als voordeel dat het een mooie robuuste uitstraling heeft. Steigerhout is niet zoals soms gedacht wordt een aparte houtsoort. Steigerhout is vurenhout. Vurenhout komt van de fijnspar.

De fijnspar noemt men de Picea abies. Deze boom komt uit de dennenfamilie uit Noord- en Centraal-Europa. Het is de welbekende kerstboom. Wist je trouwens dat deze boom wel 50 meter hoog kan worden?

Dat steigerhout veel wordt gebruikt bij steigers is niet gek. Steigerhout heeft namelijk lange vezels. Daardoor is het flexibel en dat is dus handig als je erover wilt lopen. Het is alweer een tijd terug dat het in kwam om steigerplanken te gebruiken voor de meubelindustrie. Ondertussen is het wel duidelijk dat dit geen hype is, maar een trend. Een trend die nog lang niet uit beeld raakt.

Het voordeel is dus bij meubels van steigerhout dat de meubels zo vrij tijdloos maakt. Dat maakt de moeite van het investeren dus dubbel en dwars waard. Het past ook helemaal in deze tijd om wat duurzamer met materiaal om te gaan. Het draagt dus bij aan een positieve ontwikkeling.

Steigerhout moet, wil je het lang goedhouden, wel behandeld worden. Daarentegen kun je ook het werk minimaliseren door de meubels beschermt neer te zetten. Onder bijvoorbeeld een overkapping dus. Het mooie bij steigerhout is dat het eigenlijk een beetje imperfect hoort te zijn. Dat zorgt ervoor dat een lichte beschadiging alleen vaak zichtbaar is voor de eigenaar. Het lijkt immers al snel of het zo hoort.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/