Multiresource
Image default
Bedrijven

Hoe kan ik een aardlekschakelaar testen

Een aardlekschakelaar zit in de meterkast, de aardlekschakelaar is een automatisch apparaat. De aardlekschakelaar werkt alleen wanneer er ergens een stroomlek is, wel is dit pas vanaf een bepaalde hoeveelheid. Er zijn vele dingen die ervoor kunnen zorgen dat er een stroomlek is, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat twee beschadigde elektradraden elkaar raken. Bij deze draden moet dan wel de isolatielaag eraf zijn. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat je geen schok kunt krijgen door het apparaat dat stroom lekt.

Aardlekschakelaar testen

Het is best makkelijk om een aardlekschakelaar te testen, vaak zit er op de aardlekschakelaar namelijk een knop met de letter T erop. De letter T staat in dit geval dan voor Test. Door op deze knop de drukken valt alle stroom weg, vervolgens moet je dan zelf weer de aardlekschakelaar aanzetten. Hiervoor zit er een aan knop op de aardlekschakelaar, wanneer de aardlekschakelaar niet aan wil gaan moet je een elektricien bellen, hij kan je namelijk verder helpen. Elektricien Dordrecht wil je altijd helpen bij alle elektra problemen. Ze zijn altijd te bereiken en geen klus is te gek.

Testen met regelmaat

Het beste is om de aardlekschakelaar elke maand te testen, hierdoor krijg je elke maand namelijk de bevestiging of de aardlekschakelaar wel of niet goed is. Omdat een aardlekschakelaar je elektra beschermd is het belangrijk dat hij goed werkt, het gaat tenslotte ook om jouw veiligheid. Aangezien maar een kleine groep iedere maand de aardlekschakelaar test is het verplicht gesteld om op twee momenten in het jaar de aardlekschakelaar te testen. De beste en populairste momenten hiervoor zijn de momenten dat de klok verandert, je bent dan namelijk toch al bezig met de tijd die op verschillende apparaten staat ingesteld. Ook zijn deze momenten een half jaar van elkaar dus is het ook gelijk een mooie meetlat.