Multiresource
Image default
Electronica en Computers

Hoe kies ik een goed gaming bureau uit?

Wanneer je veel gamet is het handig dat je aan een gaming bureau zit. Deze is speciaal voor de gamer ontwikkelt. Door een gaming bureau te kopen, zit je setup je niet in de weg tijdens het gamen. Je kan lange tijd comfortabel gamen, waarbij je speakers en beeldscherm je helemaal in de game opzuigen. Waardoor je nog betere game-prestaties neer kunt zetten. Zo behaal je een betere kill/death ratio tijdens een potje Call of Duty of weet jij nog meer potjes Fifa te winnen. Er zijn meerdere redenen waarom je het beste voor een gaming bureau kunt kiezen. Niet elk bureau is geschikt om aan te gamen. Echter zijn er ook gewone bureaus waar je ook prima aan kunt gamen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een gaming bureau ten opzichte van een gewoon bureau en geven we je tips waar je op moet letten bij het aankopen van een gaming bureau. 

De voordelen van een gaming bureau

Een gaming bureau is speciaal voor gamers ontworpen. Hierbij is er dus speciaal rekening mee gehouden dat je makkelijk urenlang achter het bureau kunt zitten. Een gaming bureau is ten opzichte van de standaard bureaus een stuk langer. Zodat je hier eenvoudig twee tot drie schermen op kwijt kan. Of één heel groot scherm waarin je het overzicht kan bewaren.

In lange gamesessies kun je op een game bureau in de zijvakken ook makkelijk een flesje drinken of wat te eten kwijt. Op een lager plateau, zodat je niet snel je drankje zal knoeien over je toetsenbord of beeldscherm. Het kan echter ook de perfecte plek zijn om hier je speakers te plaatsen. Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Een gamebureau ziet er vaak ook modern en techy uit. Wat helemaal past binnen je high tech kamer. Hiermee zul je indruk maken op je vrienden. 

Niet elk gaming bureau is voorzien van ladekastjes aan de zijkant. Wat erg handig kan zijn om je games en andere accessoires zoals een headset in te bewaren. Ook kun je hier je pc onderdelen waarmee je de pc upgrade en tweakt in kwijt. Daarnaast is er voor de computerkast extra ruimte vrijgehouden, zodat de koeling en ventilatie goed zijn werk kan doen. Een mooie extraatje is de led-strip die onder het bureau is geplakt. Hiermee zorg je voor een goed verlicht toetsenbord en muis in een donkere ruimte. Op die manier kun je nog scherper reageren. En voelt je gaming setup nog meer episch aan. 

Gaming bureaus zijn qua ergonomie zo gemaakt dat ze geschikt zijn om langere tijd aan te werken. 

Een goed alternatief: een hoekbureau

Naast een bureau dat speciaal voor gamers is ontwikkeld, kan een hoekbureau ook prima voldoen, wanneer deze voldoende ruimte biedt en je er je set-up goed er omheen kan bouwen. Het voordeel van een hoekbureau is dat je deze makkelijk kunt plaatsen in de hoek van een kleine slaapkamer. Zo kun je toch gemakkelijk een gamehoek maken. Zonder dat de game-opstelling te veel ruimte inneemt en krap aanvoelt. Het is belangrijk dat tijdens het gamen het niet voelt dat je in een te krappe ruimte zit. Dit kan anders namelijk irritaties en stress veroorzaken. Voorkom dit door goed naar de ruimte te kijken waar je wil gaan gamen.

Verder biedt een hoekbureau dikwijls vele legplanken of lades waardoor je er gemakkelijk je spullen in kunt opbergen. En je er de speakers of de basspeaker een goede plek kunt geven. En deze niet moeten worden gemonteerd aan de wand of op de grond staan.

Een nadeel van een hoekbureau is dat je er niet gemakkelijk meerdere schermen op kwijt kan. Wanneer dat belangrijk voor je is, voldoet een recht bureau waarschijnlijk beter. Een groot curved scherm is bij een hoekbureau erg mooi en goed passend. Hierdoor heb je helemaal niet snel meerdere schermen nodig. Succes met het uitzoeken van een fijn gaming bureau! May the force be with you!