Multiresource
Image default
Bedrijven

Hoe klinkt tinnitus?

Goede tinnitus Apeldoorn kan je helpen met het leren leven met tinnitus. Tinnitus is voor iedereen anders en er is niet één vaste manier om er mee te leren leven. Daarom is het goed om hulp te zoeken als je er last van hebt. Er zijn namelijk wel manieren om het te onderdrukken waardoor je er in het dagelijks leven minder problemen door ervaart. Voor de één is tinnitus een piep, terwijl het voor de ander een soort suis is. Het kan daarnaast ook verschillen in hoogte en laagte en de hardheid is ook niet voor iedereen hetzelfde. Weet dat je niet de enige bent die tinnitus heeft.

Een supportgroep kan helpen

Iemand die geen tinnitus heeft zal nooit kunnen begrijpen door wat voor proces u gaat. Het is enorm slopend en kan al je energie vragen. Door tinnitus zal je brein namelijk nooit meer volledig kunnen rusten waardoor het gepaard gaat met een hoop vermoeidheid. Tinnitus Apeldoorn heeft daarom een groep opgericht voor mensen met dezelfde aandoening. Zo kan je bij mensen die door dezelfde situatie gaan steun zoeken. Je praat met mensen die echt weten hoe het is om met tinnitus te leven. Deze groep is er om je te laten zien dat je er niet alleen voor staat en dat anderen ook weten hoe het is.

Medictie voor overige klachten

Tinnitus kan ook andere klachten opleveren, zoals angst of depressieve gevoelens. Sommige mensen worden zo in de greep gehouden door de geluiden in hun hoofd dat ze amper nog normaal kunnen functioneren. Dit is natuurlijk erg heftig. Veel mensen worden verdrietig van het besef dat de tinnitus misschien nooit meer weg zal gaan en ze dus de rest van hun leven met het gepiep of gesuis moeten leven. Voor deze bijkomende klachten kan mediatie voorgeschreven worden. Op die manier kan je beter omgaan met de zware emoties die er bij kunnen komen kijken. Raadpleeg je huisarts om te weten of je hiervoor in aanmerking komt.