Multiresource
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe komt durf in kleding tot uiting bij de DISC stijlen?

DISC & Durf

Elke stijl heeft een vorm van durf. Alleen wordt dat door elke stijl anders geuit. Hoe?

D-stijl DISC en durf

Wanneer je durf beschrijft als lef of bravoure dan loopt deze stijl wel voorop. Risico’s nemen is een tweede natuur. Ook niet bang om ‘onderuit te gaan’. Hoort erbij, laat ze maar lachen, en dan sta je gewoon weer op en ga je weer door.

I-stijl en durf

Niet bang om in het middelpunt te staan of letterlijk het podium te pakken. Ook snel van repliek. Dat kan je best zien als een vorm van durf. Zeker door andere stijlen. Kan wel wat terughoudend zijn wanneer er gevaar is voor gezichtsverlies.

S-stijl en durf

 Niet de stijl van grote risico’s. Wanneer je dit koppelt aan durf dan misschien de minste. Maar de grootste held is vaak een S-Stijl. Heeft namelijk al van tevoren nagedacht over ‘wat te doen bij…’ en voert dat dan ook uit. Ook bij gevaar. Heldhaftig.

DISC C-stijl en durf

Geen ‘directe’ lef of branie type. Een stijl die de tijd neemt om er over na te denken, voor te bereiden of zich eerst iets eigen te maken. Maar kan dan tot grote besluiten komen of risicowerk en/of -sporten gaan beoefenen. Moedig en onverschrokken.

DISC ingezet bij online kledingadvies

Een kledingadvies online, zul je wellicht denken? Ja, hoor! Dat gaat tegenwoordig hartstikke makkelijk. Als je een kledingadvies online doet, laad je vooraf gewoon je gegevens op. Deze worden geanalyseerd door een styliste die vervolgens middels live video een advies uitbrengt. Bij de persoon die mij geholpen heeft, gebuikte ze dus de DISC typen om te bepalen welke kledingkleuren en stijl en het beste bij mijn karakter past. Alvorens zij een online kledingadvies kon geven, kregen we allemaal een DISC profiel.

DISC profiel als basis van het kledingadvies

Dat DISC profiel kwam er niet zomaar. Het profiel kwam voort uit het invullen van een online vragenlijst. Deze werd beschikbaar gesteld voordat we de analyse kregen. In dat DISC profiel staat je karakter perfect beschreven en laat een perfect beeld zien van je kwaliteiten, aandachtspunten en ook waar je jezelf nog in kunt ontwikkelen. Zo’n DISC profiel zou ook perfect zijn om eens samen een training mee te doen met ons team. En zo kwam van het een het ander.

Online DISC training van voor ons team

Van een kledingadvies zo naar een online DISC training voor het team waar ik onderdeel van ben. Wat een leuke ervaring! We leerde elkaar zo eigenlijk voor het eerst pas echt goed kennen. Prachtig om te zien hoe we met elkaars kwaliteiten tot nog een betere samenwerking konden komen en daarmee ook betere prestaties zijn gaan leveren. De online disc team training kan ik dan ook iedereen van harte aanbevelen.

 

http://www.style-by-yvs.nl