Multiresource
Image default
Winkelen

Hoe scoor je de leukste items online?

Ken je dat die ene vriendin die altijd maar de allerleukste adresjes heeft op internet? Die feilloos weet wat leuk en betaalbaar is en die een betrouwbare webshop van een oplichter kan onderscheiden? Grote kans dat jij dat zelf ook kan, als je er maar even voor gaat zitten en goed oplet. Want oefening baart kunst en met een beetje ervaring kom je al een heel eind. En misschien nog beter: heb je je vriendin al gevraagd hoe ze dat doet?

Het voordeel van online shoppen

Tegenwoordig koopt bijna iedereen online. Dat was al voor de crisis, maar nu iedereen thuis moet blijven is de ecommerce door het plafond gegaan. Waarom zou je je in een mondkapje hullen om de stad in te gaan, wetende dat jouw maat er toch niet is. En dan al die mensen in de winkelstraten tegen te komen. Nee, de meeste Nederlanders zijn slimmer. Winkelen zonder openingstijden, scollen door een eindeloos aanbod van vele webshops. Het is allemaal zo makkelijk, het aanbod ligt aan je voeten.

Liever origineel, dan saai en voorspelbaar

Wie Google gebruikt om een zwarte broek te vinden, komt al vaak bij dezelfde winkel uit. Wehkamp en Zalando hebben bijna een monopoliepositie en je ontkomt er bijna niet aan om daar te gaan kijken. Dat is niet voor niks: ze hebben een enorm ruim aanbod, goede leveringsvoorwaarden, gratis retour en ze leveren heel snel. Maar het is wel saai en niet erg origineel.

Tips voor leuke shop adresjes

Zoals die vriendin je vast zal vertellen, er zijn websites die vol staan met leuke shop tips. Die je kunnen vertellen waar je de leukste kraamcadeautjes kan bestellen en de nieuwste yogamatten met print. Iets kunnen shoppen dat nog niet iedereen al heeft. Net als vroeger, toen je nog precies die speciale winkeltjes wist te spotten in jouw stad.

Zoektermen en hashtags

Probeer dus eens te zoeken op ‘originele cadeautips voor een meisje van 5’, dus een brede zoekterm. Of kijk uit naar verzamelblogs zoals Flavourites of Hippeshops. Schrijf je in voor nieuwsbrieven en zoek Instagram af. Gebruik hashtags om zo aan originele cadeautjes te komen. En vraag, vraag aan de mensen om je heen, aan kennissen die originele dingen geven op verjaardagen. En zorg dat je al je ideeen opslaat en bookmarkt. Want alleen dan kan je het terugvinden. Niets is zo als als het perfecte idee, maar je kan de shop niet meer terug vinden.

Cadeautjes zijn natuurlijk niet het belangrijkst. Het gaat om de moeite die je er voor hebt gedaan. En om dat op een betaalbare manier te doen is ook nog eens een leuke uitdaging. Zeker geen onmogelijke, want er is zo enorm veel keuze online en vergelijken is juist op internet heel gemakkelijk.

Doe dus onderzoek en sta open voor nieuwe dingen. Want alleen dan word je ook zo’n type waarvan haar vriendinnen zeggen: “Zij? Zij heeft altijd van die leukste adresjes, ik weet niet waar ze ze vandaan heeft.”