Multiresource
Image default
Internet marketing

Hoe start je een product review blog?

Schrijf jij regelmatig blogs en wil je meer lezers naar je pagina halen? Dan kun je besluiten om een product review blog te gaan schrijven. Je test of probeert bijvoorbeeld een bepaald product en daarna schrijf je een uitgebreide review blog over de ervaring die je met het product hebt opgedaan. Veel consumenten zijn op zoek naar een review platform of sites en blogs waar zij de commentaren en ervaringen van anderen kunnen lezen. Als je met een product review blog gaat beginnen is het wel verstandig om een aantal zaken in gedachten te houden.

Waar houd je onder andere rekening mee?

Klanten lezen reviews van consumenten om erachter te komen wat de voor- en nadelen van een product of dienst zijn. Als je een product review blog gaat schrijven doe dat dan alleen over producten die je kent en ook echt getest hebt. Er zijn al veel reviews in omloop en klanten weten wanneer zo’n review eerlijk en oprecht is. Kies dus artikelen die je interesse hebben zodat je ze uitvoerig kunt proberen en omschrijven. Bekijk ook de geschiedenis van een product en die van de fabrikant zodat je extra achtergrondinformatie kunt geven. Gebruik niet teveel commerciële woorden om te voorkomen dat consumenten denken dat ze een reclame lezen.

Tips voor een goede product review blog

Als jij bepaalde nieuwe producten test dan is de kans groot dat anderen dat gelijktijdig ook doen. Schrijf daarom jouw review blogs op een unieke manier. Bedenk een schrijfwijze die bij jouw persoonlijkheid en stijl past waarmee jij je onderscheidt van andere sites en bloggers. Gebruik wel korte en duidelijke zinnen en blijf helder zonder te overdrijven. Nogmaals, klanten die denken dat ze reclame lezen haken snel af. Bedenk ook goed hoe je een product omschrijft wat je niet goed bevallen is. Het feit dat jij het niet fijn, goed of prettig vond maakt het niet direct een slecht product. Beschrijf ook goed de plus- en minpunten van een product. Zo geef je andere consumenten een beter inzicht in het product dat je beschrijft en kunnen zij zich een beter idee over het desbetreffende product vormen. Een andere goed tip is om dezelfde artikelen van diverse fabrikanten te gebruiken én met elkaar te vergelijken. Op die manier geef je jouw lezers een nog beter inzicht.

Beter voor consumenten, beter voor jou

Als jouw product review blog deel uitmaakt van een website die je beheert dan is het verstandig om de juiste zoekwoorden in jouw review blogs te verwerken. Door de juiste woorden in de titels en tekst te gebruiken eindig je hoger in de rankings van zoekmachines en zul je dus meer lezers mogen ontvangen. Zij zullen graag je content lezen omdat ze er tenslotte naar op zoek zijn. Zo genereer je meer bezoekers wat de plaatsing van je site alleen maar ten goede komt. Gebruik dit soort zoekwoorden verantwoord en overdrijf het niet. Teveel van dit soort woorden kunnen een negatief effect op je pagina hebben.