Multiresource
Image default
Zorg

HollandZorg is een vertrouwd adres voor flexmigranten

HollandZorg is een zelfstandige zorgverzekeraar gespecialiseerd in zorgverzekeringen op maat voor buitenlandse arbeidsmigranten. Wat zijn arbeidsmigranten? Als we deze term gebruiken hebben we het over een man of vrouw die zijn stad, streek of land vrijwillig verlaat. Doel van de verhuizing is om voor een afgebakende periode ergens anders te werken. Een arbeidsmigrant of flexmigrant kan op ieder gewenst moment terugkeren naar zijn land van herkomst. Dit klinkt helder en duidelijk, maar de administratie die erbij komt kijken is vaak ingewikkeld.

Een zorgverzekering mag niet ontbreken

Als men wil werken in Nederland als buitenlander dan mag een zorgverzekering niet ontbreken. Normaal gesproken loopt deze van januari tot en met december maar bij flexmigranten is het een ander geval. Om ervoor te zorgen dat dergelijke zaken netjes geregeld worden en om er zeker van te zijn dat de polisadministratie goed verloopt, biedt zorgverzekeraar HollandZorg diverse mogelijkheden.

Europese zorgkaart

Iedereen die bij HollandZorg een zorgverzekering afsluit, krijgt de HollandZorg zorgpas. Op die pas staan de belangrijkste verzekeringsgegevens. En -heel belangrijk- de zorgpas geldt als EHIC kaart. EHIC staat voor European Health Insurance Card. Met een EHIC in uw bezit, krijgt u een aantal kosten vergoed van kosten van noodzakelijke medische zorg in EU/EER-landen en Zwitserland.

De EER, Europese Economische Ruimte is in 1992 tot stand gekomen. Onder de EER vallen alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Is er sprake van een partner en/of kinderen dan is het volgende belangrijk te weten; gezinsleden kunnen zich laten meeverzekeren en bij het CAK een aanvraag doen voor een EHIC-pas. Een identiteitsnummer is vereist. Voor meer informatie over HollandZorg kijkt u op de website.

https://www.hollandzorg.com/nl