Multiresource
Image default
Bedrijven

>Hulp van een specialist bij het aanvragen van een CE keurmerk

Bent u op zoek naar ondersteuning op het gebied CE markering, ook wel CE keurmerk genoemd? HMPA uit Vorden geeft advies en begeleiding rond veiligheidsverplichtingen die gelden voor machines, producten en arbeid. Dit adviesbureau heeft een jarenlange ervaring en houdt zijn kennis scherp met opleidingen en workshops. De gespecialiseerde medewerkers geven u begeleiding op maat, zodat u aantoonbaar aan uw CE-verplichtingen voldoet.

Aan de wettelijke eisen voldoen met een CE keurmerk

Wanneer binnen de Europese Unie producten op de markt verschijnen, moeten deze aan Europese eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan regelgeving omtrent gezondheid, milieu en veiligheid van mens en dier. Een CE markering geldt voor onder meer elektronische apparaten, maar ook voor meetapparatuur, machines, speelgoed en medische hulpmiddelen. HMPA helpt u met deze CE verklaring, die soms ook wel CE keurmerk wordt genoemd. Het gaat hier niet om een kwaliteitsgarantie, maar om een verplichte aanduiding voor meer dan twintig productgroepen in Europa, Noorwegen en Liechtenstein.

Begeleiding bij de aanvraag van een CE certificaat

Het doel van de CE markering of het CE certificaat is het vergroten van de gebruiksveiligheid van producten. Een tweede doel is het bevorderen van de vrije handel binnen de landen van de Europese Unie. HMPA kan via een overzichtelijke aanpak voor u in kaart brengen welke producten in aanmerking komen voor een CE markering. De onderneming maakt dan een overzicht van de eisen waaraan het product of de machine moet voldoen. Met behulp van een risico-inventarisatie en -analyse wordt duidelijk welke risico’s er zijn en welke maatregelen u precies dient te nemen ter beheersing van de risico’s. HMPA maakt ten slotte een CE markering aan en stelt een Verklaring van Overeenstemming op.

Bent u een fabrikant of importeur van bijvoorbeeld meet- en weegapparatuur, beschermingsmiddelen of transportmiddelen? HMPA heeft alle expertise in huis voor het aanvragen van een CE keurmerk. Een adviseur komt graag vrijblijvend bij u langs om uw producten of machines te bekijken!

https://www.hmpa.nl/