Multiresource
Image default
Bedrijven

Informatie verschaffen via msds veiligheidsbladen

Werkt u binnen een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen? Dan weet u vast dat er veel wetten en regels zijn waar het bedrijf aan dient te voldoen. Dit is natuurlijk ook goed, omdat er op een zo veilig mogelijke manier gewerkt moet kunnen worden met de stoffen. Om iedereen binnen het bedrijf van alle relevante informatie met betrekking tot het werken met gevaarlijke stoffen te voorzien, zijn msds veiligheidsbladen een geschikte manier. Door de informatie via de ‘material safety data sheet’ te verschaffen, zijn alle werknemers en betrokkenen binnen het bedrijf op de hoogte van belangrijke informatie.

Werkgever maakt msds veiligheidsbladen

Een werkgever van een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen dient zich aan een hoop veiligheidsvoorschriften te houden. Het opstellen en publiceren van msds veiligheidsbladen is hier één van. Door de safety data sheet te delen met iedereen binnen het bedrijf, wordt de werkomgeving veiliger gemaakt. Een veilige werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid onder werknemers.

Het werken met gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen kunnen een hoop schade veroorzaken aan de gezondheid van mens, milieu en dier. Zo zijn er korte termijneffecten zoals gevaar op verbranding of explosiegevaar. Maar er zijn ook langetermijneffecten die ernstig schadelijk kunnen zijn voor het milieu of die ernstige ziektes kunnen veroorzaken bij mensen. Denk bijvoorbeeld aan stoffen die achteraf zeer kankerverwekkend blijken te zijn. Mensen die hiermee in aanraking zijn gekomen, zonder bescherming, kunnen de tijd niet meer terug draaien en zullen dus voor altijd slachtoffer blijven.

https://www.devibfabriek.nl/msds-material-safety-data-sheet/