Multiresource
Image default
Electronica en Computers

Je wasmachine is een van de meest gebruikte huishoudapparatuur

Met al het opwindende en draaiende dat het doet, is uw wasmachine gemakkelijk een van de hardst werkende apparaten in uw huis. De constante beweging van de draaikorf en buitenkuip veroorzaakt veel slijtage en de natte omstandigheden vormen een voedingsbodem voor geurtjes en meeldauw. Zorg dat je wasmachine goed blijft werken om je kleding schoon te maken na het laden – volg gewoon deze tips. Wil je trouwens meer weten over aanbiedingen? Bekijk dan direct de volgende site om de beste LG wasmachines te bekijken

Plaats wasmachine en stel cyclus correct in

Zowel boven- als voorladers hebben ruimte nodig om hun werk te doen, dit is om uw kleding te reinigen. Als er te veel kleding in de wasmand wordt gestoten, werkt de wasmachine te hard en wordt uw kleding niet schoon. Zorg ervoor dat u ook de juiste cyclus en laadgrootte instelt. Als u een volle lading zware kleding wast op een plek die bedoeld is voor delicate of kleine ladingen, krijgt u uw kleding niet schoon en kan deze te nat worden om in één keer in de droger te drogen. Niet alleen verspilt het tijd en energie, het voegt ook onnodige slijtage toe aan uw wasmachine en droger.

Te veel kleding in de wasmand kan ook de wasmachine uit balans brengen, net als het mixen van stoffen van zeer verschillende gewichten, zoals zware handdoeken met lichtgewicht shirts. Als de wasmachine de onbalans niet kan herstellen door meer water toe te voegen, stopt het de cyclus. Wanneer je naar de wasruimte in de kelder gaat en verwacht een lading klaar te hebben voor de droger, moet je in plaats daarvan een zware prop natte kleding herschikken zodat de wasmachine de cyclus zal voltooien.

Onevenwichtige belastingen zijn meer dan een ongemak. Ze zijn hard voor de schokdempers die de buitenkuip in de waskam ondersteunen. Ze slaan ook de dekselschakelaar of zelfs de buitenkuip zelf in elkaar. Als het deksel op uw wasmachine kapot is of het dekselvergrendelingslampje knippert, vervangt u deze met behulp van onze handleiding voor doe-het-zelvers.  Hoe de dekselschakelaar / vergrendelingseenheid op een washermostaat met bovenliggende lading te vervangen .

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Te weinig wasmiddel zal uw kleding niet schoon krijgen, maar te veel wasmiddel laat zeepresten achter op kleding en in de wasmachine. Dit residu zou eigenlijk het vuil kunnen bevatten dat je probeerde weg te spoelen, wat betekent dat je kleren nog steeds vuil zijn. De extra zeep in je wasmachine trekt ook vuil aan, wat leidt tot een stinkende wasmachine.

Te veel afwasmiddel leidt tot overmatig schuimen, wat de afvoerpomp kan blokkeren en beschadigen . Als u zacht water gebruikt of een waterverzachter gebruikt, vermindert u de hoeveelheid wasmiddel die u gebruikt, omdat met zacht water het reinigingsmiddel meer zeep kan produceren. Volg de aanbeveling in uw handleiding van de eigenaar voor meer informatie over gebruik van detergent.

Reinig de waspot

Gebruik eenmaal per maand een  wasmachine cleane r om te voorkomen dat reinigingsmiddelresten, pluis en vuil zich ophopen, waardoor geurtjes en bacteriegroei in de wasmachine ontstaan. Sommige wasmachines hebben een zelfreinigingscyclus; raadpleeg uw gebruikershandleiding voor specifieke instructies over het reinigen van het bad.

 

https://witgoedland.net/wasmachine