Multiresource
Image default
Electronica en Computers

Kindertablets – een geweldig kerstcadeau voor je kind

Tablets voor kinderen zijn betrouwbaar, duurzaam en betaalbaar. Het kan moeilijk zijn om de juiste tablet te vinden. Elk kind is uniek, dus moet er gezocht worden naar een goede schermkwaliteit, een geweldige batterijduur, ouderlijk toezicht, en duurzaamheid. Tegen een eerlijke prijs.

Ouders kunnen gemakkelijk educatieve en entertainment apps downloaden naar de tablets van hun kinderen. Je kunt vele uren muziek en video’s downloaden, wat geweldig is voor lange autoritten. Je kunt hun touchscreens ook gebruiken om boeken te lezen of foto’s te bekijken. Deze apparaten kunnen gebruikt worden om contact te houden met geliefden en vrienden.

De voordelen van tablets voor kinderen

Het downloaden van geschikte apps voor de tablet van je kind kan het leerproces helpen versnellen. Je kunt je kind wellicht allerlei vaardigheden leren via kleurrijke video’s en minigames.

Tablets kunnen gebruikt worden om een band met je kind op te bouwen. Een mobiel apparaat kan worden gebruikt om spelletjes te spelen, tv-programma’s te kijken en boeken voor te lezen aan je kind. Je kunt deze apparaten ook gebruiken om met je kind te praten over zijn ervaringen en om het te helpen zich te ontwikkelen.

Nadelen van tablets voor kinderen

Schermtijd kan blijvende effecten hebben op de ontwikkeling van de hersenen, vooral in de eerste acht levensjaren. Tablets voor kinderen hebben enkele voordelen, maar er zijn ook potentiële nadelen.

Kinderen die te veel uren naar schermen staren missen kansen op interactie met anderen en het verbeteren van hun sociale en gedragsvaardigheden. Er is enig onderzoek geweest dat een verband suggereert tussen mobiele apparaten en gedragsproblemen van kinderen. Anderen hebben communicatieproblemen gevonden bij peuters van 18 maanden die ze gebruiken. Vooral jonge kinderen hebben het nodig een relatie met je op te bouwen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Schermtijd kan de essentiële behoeften van kinderen, zoals lichaamsbeweging en slaap, verstoren. Kinderen, vooral die jonger dan 8 jaar, moeten voldoende slapen en actief spelen om gezonde en sterke pubers te worden.

Het is volkomen aanvaardbaar om je peuter ’s avonds de iPad te laten gebruiken. Je peuter uren achtereen de iPad laten gebruiken of hem in zijn handen houden kan echter problematisch zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat matiging in alles de sleutel is. Zo kan je kind de tablet verantwoord gebruiken en de ergste bijwerkingen vermijden.