Multiresource
Image default
Zakelijke dienstverlening

Laat uw IT-afdeling weer echt bezig zijn met IT door deze 2 tips!

De vraag naar IT professionals is tegenwoordig erg groot. Dit komt omdat er veel technologische ontwikkelingen zijn en daar veel mensen niet bekend mee zijn. Helaas is het zo dat het aanbod in IT professionals een stuk lager ligt dan de vraag. Dit zorgt ervoor dat veel IT afdelingen van bedrijven overwerkt zijn. Daar komt bij kijken dat de IT medewerkers vele andere activiteiten ook onder de hoede moeten nemen die eigenlijk ervoor zorgen dat zij niet alleen meer bezig zijn met de IT. Is dit voor uw bedrijf ook het geval? Dan is het een aanrader om verder te lezen, want hier worden een twee oplossingen neergelegd die kunnen helpen.

Hardware as a Service

Dit is misschien wel een onbekende term voor u, maar dit is een IT dienst die vele voordelen heeft. Een andere term voor Hardware as a Service is Device as a Service en dit houdt in dat het een middel is om werknemers te voorzien van de juiste hardware. In het kort betekent dit eigenlijk dat u als bedrijf de apparatuur leaset van een IT dienstverlener en dat deze dienstverlener het gehele proces van installeren en weghalen voor u doet. Dit kan betekenen dat er veel werk wordt weggenomen bij de IT afdeling van uw bedrijf. Hardware as a service heeft enkele voordelen die verder worden besproken.  

Voordelen Hardware as a Service

U zult nu misschien denken dat u zelf de eigenaar wilt zijn van de apparatuur vanwege het kostenplaatje. Over het algemeen geld namelijk dat leasen uiteindelijk duurder is dan kopen, maar voor apparaten geldt niet altijd. Het is namelijk zo dat er steeds weer ontwikkelingen zijn op technologisch gebied. Dit betekent ook dat eerder gekochte apparaten snel minder waard worden en de restwaarde dus niet aantrekkelijk meer is. Ook wilt u graag mee met de tijd en dit betekent dat u ook de nieuwe apparatuur nodig heeft voor de onderneming.

Als u er voor kiest om de apparatuur te leasen zorgt u er eigenlijk voor dat u voor een vaste prijs apparatuur leent die u snel weer kan inwisselen voor nieuwe apparatuur. Dit is ook fijn als de apparatuur bijvoorbeeld niet goed meer functioneert. Uiteindelijk kan leasen u dus veel geld besparen.

Een ander mooi voordeel van Hardware as a Service is dat de apparatuur wordt gebracht en geïnstalleerd, maar ook wordt losgekoppeld en wordt opgehaald. Dit bekent dat u er nauwelijks tijd en energie aan kwijt bent en met een simpele afspraak de nieuwste apparatuur binnen hebt.

Device Lifecycle management

Een andere moeilijke term is Lifecycle management en houdt eigenlijk in het kort in dat het tijdrovende proces van het managen van de apparatuur wordt gedaan door een externe partij. Deze partij zorgt ervoor dat uw organisatie op rolletjes loopt door bepaalde tools.

De meest bekende tool is de Pluto tool. Deze tool ondersteunt de gehele lifecycle van een device. Dit betekent dat vanaf aanschaf tot afvoer en alles er tussen in wordt gedaan door deze tool. U hoeft op die manier dus niet te inventariseren, de voorraad te beheren, uit te pakken, te instaleren, af te voeren, te administreren en te communiceren. Het grootste voordeel is dat u als onderneming zeer weinig tijd meer kwijt bent, en het is allemaal ook zeer overzichtelijk om te volgen wat zorgt voor minder fouten.