Multiresource
Image default
Woningen

Leer over het kiezen, ontwerpen en plaatsen van badkamertegels

Als een cruciaal element in de inrichting en functionaliteit van elke badkamer, spelen badkamer tegels een belangrijke rol in zowel de esthetiek als bescherming van muren en vloeren tegen vocht en schimmel. Ontdek de verschillende soorten badkamertegels, tips voor installatie en onderhoud, en hoe je het beste ontwerp voor jouw badkamer kunt kiezen.

De verschillende soorten badkamertegels

Er zijn verschillende soorten badkamertegels beschikbaar. Keramische en porseleinen tegels zijn gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen en zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en betaalbaarheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Natuursteen tegels worden gemaakt uit natuurlijke materialen zoals marmer, graniet, leisteen of travertin. Deze tegels hebben een unieke, luxueuze uitstraling en zijn zeer duurzaam. Glas- en mozaïek tegels geven de badkamer een moderne, strakke uitstraling en zijn geschikt voor wie van wat extra luxe houdt.

Installatie en onderhoud van badkamertegels

Het is belangrijk om de ondergrond schoon, droog en vlak te maken voordat de tegels worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat alles goed is afgestopt, bijvoorbeeld door voegmiddel en kit aan te brengen. Gebruik een geschikt voegmiddel om de badkamertegels op hun plaats te houden en laat het voegmiddel drogen voordat je een waterdichte kit aanbrengt om de naden tussen de tegels te dichten. Om de badkamertegels goed te houden, maak je ze schoon met een zachte borstel of doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd schurende reinigingsmiddelen die het oppervlak van de tegels kunnen beschadigen.

Ontwerptips voor badkamertegels

Selecteer tegels die passen bij de grootte en vorm van je badkamer. Grote tegels kunnen een kleine ruimte groter doen lijken, terwijl kleinere tegels geschikter zijn voor gedetailleerde patronen en ontwerpen. Kies een kleurenpalet dat past bij de stijl van je badkamer. Neutrale tinten zijn tijdloos en veelzijdig, terwijl felle kleuren een gedurfde en levendige uitstraling kunnen geven.

Wat nog meer?

Als je op zoek bent naar een uniek ontwerp voor jouw badkamer, overweeg dan het creëren van een accentwand met mozaïektegels of het toevoegen van een patroon van verschillende tegels. Experimenteer met verschillende kleuren en texturen om een persoonlijke touch toe te voegen aan de ruimte. Vergeet niet dat de badkamertegels ook moeten passen bij de rest van de inrichting van de badkamer, zoals de wastafel, het toilet en de douchekop. Overweeg het gebruik van tegels die complementair zijn aan de kleuren en materialen van deze elementen om een samenhangende look te creëren. Met deze tips kun je de perfecte badkamer tegels kiezen en installeren voor een stijlvolle en functionele badkamer.