Multiresource
Image default
Energie

Manieren om energie te besparen

Energie besparen is iets van alle decennia, maar anno 2023 is het relevanter dan ooit. De kosten zijn momenteel zo ongelooflijk hoog, dat iedereen bezig is met energie besparen. Of ja, bijna iedereen is er mee bezig, voor de meeste is het net zoals nieuwjaar voornemens: we denken er vooral aan, maar doen er he-le-maal niks mee. Daar gaat vandaag bij jou verandering in komen. Ja, jij ja. De persoon die dit leest. Na het lezen van deze blog ga jij een van de tips toepassen, een van de manieren om energie te besparen. Je bankrekening én het milieu zal ons dankbaar zijn!

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om energie te besparen én kosten de kop in te drukken. Naast het feit dat het kopen en plaatsen van zonnepanelen op je dak je WOZ-waarde verhoogd, kan je ook nog eens een groot deel van de stroom wat je niet gebruikt terug verkopen aan de energiemaatschappij. Zo bespaar je niet alleen geld, je verdient zelfs geld! Handje contantje noemen we dat, en dat allemaal terwijl je ook nog eens het milieu een handje helpt. Heb je een elektrische auto? Zo kan je ook nog eens je elektrische auto opladen met zonnepanelen!

Hou die ramen nou dicht

We weten het, we weten het. We klinken als je vader, maar we blijven het zeggen: je hebt de airconditioning niet aan staan voor de hele buurt, je hebt de airco aanstaan voor je eigen huishouden. Op het moment dat je je raam open zet terwijl je airco (of je verwarming, voor beide telt dit wel) dan wordt je huis zelden tot niet koel. Je verbrand (of verkoeld) letterlijk energie. Je kan ook gewoon een cheque schrijven aan Essent, als je ze zo graag geld wilt geven. Als je dat niet wilt, raden we aan om die ramen gewoon dicht te laten.

Stap over op inductie

Inductie kookt voor niet iedereen even fijn als oldschool gas, maar bij god wat verbruikt het een stuk minder energie. De elektriciteit die je kwijt bent aan een inductieplaat is niks tegenover de gasprijzen. Daarnaast kan je deze tip ook nog eens combineren met zonnepanelen, zo kook je in principe op gratis elektriciteit! Deze manieren om energie te besparen blijven binnen dezelfde regel vallen: je beschermt zowel het milieu als je portemonnee, win-win!

https://www.templatetips.nl/elektrische-auto-opladen-met-zonnepanelen/