Multiresource
Image default
Bedrijven

Met een VCA certificaat vergroot je jouw kansen op een baan!

Als je op zoek bent naar een baan dan wil je je eigen kansen natuurlijk zo veel mogelijk vergroten. Het vinden van een baan kan soms best lastig zijn, maar bijvoorbeeld een goed CV kan je al aardig op weg helpen. Daarnaast zijn er echter nog een aantal punten die jouw kansen kunnen vergroten. Één hiervan is een certificaat. Wanneer jij beschikt over certificaten die in de specifieke sector waarin je een baan zoekt nuttig zijn, dan zal dit jouw kans op een baan enorm vergroten. Zo is een VCA certificering bijvoorbeeld een erg goede optie. Daarover lees je hieronder meer.

Waarom certificeringen?

Certificeringen hebben voor werkgevers vaak grote betekenissen. Een HBO diploma betekent dat je een bepaald iets op HBO niveau beheerst. Dit is dan ook de reden dat werkgevers soms eisen stellen zoals diploma’s. Een certificaat betekent dat je de basis, of misschien wel meer dan de basis, van een bepaald iets beheerst. Stel, je hebt een certificering met betrekking tot VCA en jouw potentiële werkgever wilt iemand die verstand heeft van VCA, dan zegt jouw certificaat in ieder geval dat jij over deze kennis beschikt. Daarnaast hoeft jouw toekomstige werkgever dit niet tijdens je werkuren aan je te leren. Hiermee bouw je dus een enorme voorsprong op. Deels door het papiertje en deels door de kennis die dat papiertje betekent.

VCA Certificaat

De VCA certificaat is een voorbeeld van een nuttige certificaat. Je kunt hiermee als toekomstige werknemer van een bedrijf namelijk aantonen dat je volgens bepaalde veiligheidsnormen aan de slag kunt. Je hebt kennis over wat wel en niet veilig is en wat eventueel schadelijk is om te doen. Je hebt verstand van de risico’s die er spelen en je weet hoe je risico’s zo veel mogelijk kunt minimaliseren. Ook uit de naam van het certificaat valt dit af te leiden. VCA staat namelijk voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Een werkgever die werknemers wilt aannemen kan dit dus als een bijzonder pluspunt zien.

VCU Certificaat

Ook een VCU certificaat kan erg in je voordeel spelen tijdens je zoektocht naar een baan. Dit is erg vergelijkbaar met VCA. Ook hiermee toon je namelijk aan dat je weet wat voor risico’s er kunnen zijn en dat je in staat bent veilig te werken. Je weet ook hoe je gezond kunt werken. De betekenissen van de afkortingen VCA en VCU lijken erg veel op elkaar. VCU staat namelijk voor Veiligheid en Gezondheid (VG) Checklist Uitzendkrachten. Het certificaat laat zien dat jij de veiligheidsregels kent en met deze rebels op orde aan de slag kunt. Ook dit certificaat is dus erg nuttig om te halen. Het certificaat is wederom een bewijs dat je over deze kennis beschikt en dit vergroot jouw kans op een baan.