Multiresource
Image default
Bedrijven

Minder geluidsoverlast van uw collega’s

U herkent het vast wel. U bent hard aan het werk op kantoor, maar u wordt afgeleid door uw (werkende) collega’s. Dit is natuurlijk heel erg hinderlijk. Zeker als u uw werk hierdoor minder goed kunt uitvoeren. Gelukkig bestaan er een aantal oplossingen voor minder geluidsoverlast van uw collega’s en uzelf.

Hoeveel effect heeft geluidsoverlast op uw focus tijdens het werk?

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer u tijdens werkzaamheden een geluid hoort, wat niet bij deze werkzaamheden thuishoort, uw focus enorm kunt verslechteren. Daarnaast zorgt het ook voor meer frustratie. Dit komt, omdat het gedeelte in uw brein wat emoties bestuurt (ook wel prefrontale cortex genoemd) bij storende geluiden wordt geprikkeld. Julius Treasure is er door middel van onderzoek achter gekomen dat, door storende geluiden uw productiviteit wel met 66% kan dalen. Het is dus belangrijk om maatregelen te treffen tegen geluidsoverlast op de werkvloer.

Zorg voor zo min mogelijk afleidende geluiden

Zelf kunt u er natuurlijk voor zorgen dat er bij uzelf zo min mogelijk (het liefst geen) afleidende geluiden vandaan komen. Zorg ervoor dat uw telefoon op stil staat. Zo kunt u meer gefocust blijven op uw werk dan wanneer u een geluid- of trilsignaal hoort bij elke melding die u krijgt. Hetzelfde geldt voor uw computer. Zorg er ook voor dat het scherm van uw telefoon naar beneden ligt. Natuurlijk zitten er soms notificaties tussen die belangrijk zijn. Las daarom vaste tijden in per dag om uw notificaties te bekijken. Ook kunt u geselecteerde (belangrijke) meldingen wel een signaal af laten geven.

Akoestiek

Akoestiek is een erg belangrijke factor als het gaat om geluidsoverlast. Slechte akoestiek resulteert in een rumoerige ruimte. Hierdoor kunnen werknemers niet optimaal presteren. Dit zorgt voor een lage productiviteit. Het is dus zaak om een goede akoestiek te hebben op de werkvloer. De oplossing: Akoestische panelen kantoor. Door akoestische panelen op kantoor te plaatsen zorgt u ervoor dat de akoestiek enorm verbeterd. Hierdoor wordt het geluid op de werkvloer gereduceerd/gedempt. Dit zorgt voor betere resultaten. Meer informatie over akoestische panelen? Ga naar: Humanoffice.nl.

Scheidingswanden

Een andere erg goede oplossing voor de vermindering van geluidsoverlast op de werkvloer is het plaatsen van scheidingswanden tussen werknemers. Dit zijn akoestische panelen. De panelen worden tussen werkplekken in geplaatst. Door deze panelen wordt het geluid van de werknemer naast u gedempt. Daarnaast creëert u op deze manier voor elke werknemer een soort eigen ruimte. Hierdoor kunnen zij ongestoord werken. Dit is vooral een erg fijne oplossing als het gaat om telefoongesprekken. Wilt u meer weten over akoestische panelen kantoor gebruiken als scheidingswand? Ga dan naar: Humanoffice.nl

https://www.humanoffice.nl