Multiresource
Image default
Beauty en verzorging

Onze gids voor het herkennen, voorkomen en behandelen van winderigheid, het verborgen huidprobleem v

We willen het niet over windhoos hebben – we denken er nooit aan om ons gezicht ertegen te beschermen – maar de koude, droge dagen van vorig jaar en de bittere wind zijn misschien deels verantwoordelijk voor de huidbelasting van dit dilemma: kapotte haarvaatjes, roodheid, een vervellende huid die als een gek jeukt en trekkerig en oncomfortabel aanvoelt. En het hoeft niet alleen op het strand te gebeuren; de wind kan ook in de stad zijn schade aanrichten als we tussen gebouwen door lopen of veel buiten zijn op het werk. Onze favoriete remedie wordt door Aziatische vrouwen gebruikt voor hun hele gezicht en lichaam: een lepel (meer als je wilt) van extra zachte, mousse-achtige korean skincare essence of serum op basis van rijst met toegevoegde plantaardige oliën. Het kalmeert de huid van binnenuit, hydrateert als een gek, plus het trekt snel in en laat geen residu achter.

Hoewel sommigen denken dat windverbranding hetzelfde is als koude verbranding, wat de oppervlakkige brandwond van winterweer is, is dat niet helemaal waar. Windverbranding kan iedereen overkomen, ongeacht hun huidtype, omdat het wordt veroorzaakt door verschillende elementen van frigide weer in plaats van één specifieke factor. Na kille winterdagen buiten doorgebracht te hebben met het kijken naar sleetochten of zelfs alleen maar sneeuw te scheppen, ontdekken sommigen van ons dat we onszelf al winterhuidletsel hebben toegebracht.

Een gure wind in de winter kan een tol eisen van onze huid, vooral wanneer we buitenactiviteiten ondernemen. Een veel voorkomend neveneffect van deze koude wind is windverbranding, die velen verwarren met zonnebrand vanwege de vergelijkbare roodheid, het prikken en het branderige gevoel. Hoewel het gemakkelijk is om windverbranding voor iets anders aan te zien, kan één verwisseling je huid redden! We vertellen je hier wat de tekenen en symptomen van windverbranding zijn, wat er echt met je huid gebeurt als je het oploopt en wat tips om het te behandelen en te voorkomen!windverbranding.

Het is het seizoen voor sneeuw, schaatsen en skiën. Hoewel de winter mooi en leuk is, kan hij ook enkele huidproblemen met zich meebrengen. Ten eerste, windverbranding is geen verbranding door de wind zelf. Het is eigenlijk gewoon een zonnebrand die verergerd is door de koude wind. Het is dus belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken bij buitenactiviteiten in de winter – zelfs als het bewolkt of koud is.