Multiresource
Image default
Electronica en Computers

Printer beheer een gedoe? Deze 5 taken kun je uitbesteden

Vind jij alles rondom printers in jouw bedrijf een gedoe? Je kunt het complete printer beheer uitbesteden door gebruik te maken van ‘management print services’ (MPS). MPS is een dienst die je compleet ontzorgt: van installatie en onderhoud van je printers tot automatische levering van toners en zelfs papier. Hier lees je welke vijf taken je vanaf nu kunt loslaten. Let it goooo!

1. Keuze printermodel

Al die printers, al die keuzes…. Hoe handig zou het zijn als iemand je zou helpen? MPS-partijen inventariseren welke printers je op dit moment hebt, analyseren je printopdrachten en verdiepen zich in je toekomstplannen. Op basis daarvan adviseren ze welke printers passend zijn en of leasen of kopen voor jou de beste optie is.

2. Printerinstallatie

Ook het installeren van de printers hoef je niet zelf te doen. Een servicemonteur zet ze op hun plek, sluit ze aan en zorgt dat ze gebruiksklaar zijn. Daarbij installeert hij slimme software, waarmee het MPS-bedrijf je gebruik kan monitoren en een goede service kan bieden. Na afloop geeft de monteur instructies, zodat iedereen de printers zonder problemen kan gebruiken. Dat scheelt een hoop tijd!

3. Onderhoud van de printers

Met goed onderhoud voorkom je onnodige storingen. Vandaar dat printeronderhoud ook een vast onderdeel is van een MPS-contract. Alle onderdelen van je printers worden nagelopen, schoongemaakt en vervangen als dat nodig blijkt. Je hoeft het onderhoud zelf niet in te plannen en bent altijd verzekerd van een werkende printer. Ideaal!

4. Storingen oplossen

Ondanks dat je de beste printers hebt en ze goed worden onderhouden, kan het toch gebeuren: een storing! Een telefoontje naar je MPS-partner is voldoende om de zaak op te lossen. Soms kunnen storingen op afstand worden verholpen. Zo niet, dan komt er binnen een paar uur een monteur to the rescue.

5. Toners en papier bestellen

De slimme software die de servicemonteur bij het leveren van je printer installeerde, monitort exact wat jij print. Dat heeft een aantal voordelen. Zo kan je MPS-partner bijvoorbeeld zien of je meer of minder print dan begroot, en daarmee je maandbedrag op tijd naar boven of beneden bijstellen. Ook heeft hij precies door wanneer de printers een nieuwe toner cartridge nodig hebben. Deze wordt dan automatisch toegezonden. Voor papier geldt deze mogelijkheid ook. Geen stress over voorraden (of eigenlijk: het ontbreken daarvan) meer dus!

Voel je de stress van je afglijden, alleen al bij het lezen van deze mogelijkheden? Vraag bij diverse MPS-partijen offertes aan en ontdek of het uitbesteden van printer beheer voor jou een optie is!