Multiresource
Image default
Bedrijven

Pubers en de dood

Goede crematie Gorinchem begrijpt dat kinderen die door een puberale fase gaan, proberen vaak hun emoties achter te houden. Ze houden zich groot als ze met je in een ruimte zijn, maar worden vaak overweldigd door hun emoties wanneer ze op zichzelf zijn. Als de tijd aanbreekt, kun je kijken naar video’s van grootvader of grootmoeder of praten over goede dingen die je hebt mogen ervaren met ze. Vraag hem bijvoorbeeld wat hij het leukst vond aan deze persoon. Kijk goed naar verandering in gedrag en hou het in de gaten als je merkt dat hij zich vaak terug trekt. Zorg dat je er voor hem bent.

Kinderen brengen pret

Het bijwonen van een crematie kan een moeilijke belevenis zijn voor uw kind, dus het is goed om voorzorgsmaatregelen te treffen. Bereid het kind goed voor op wat er gaat gebeuren en onthoud goed dat het een sombere dag gaat worden. Toch brengen kinderen vaak veel levendigheid op een crematie in Gorinchem. Kinderen blijven niet lang verdrietig en zullen de volwassen graag aan het lachen proberen te maken. Laat je kinderen lekker hun gang gaan, op die manier wordt het ook niet zo’n zwaar beladen dag. Het is voor iedereen prettig om het een beetje luchtig te houden, het is namelijk allemaal al verdrietig genoeg.

Mama, wat is cremeren?

Als het kind niet begrijpt wat er gebeurt, kan dat erg frustrerend zijn. Cremeren is niet zomaar iets en het is goed om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Probeer er niet een mooi verhaaltje van te maken, maar leg het kind gewoon uit wat er gebeurd. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de leeftijd van het kind. Probeer uit te leggen dat de overledene in een kist wordt gelegd en dat deze in een oven wordt geschoven. Deze wordt zo dusdanig verhit dat er alleen nog as overblijft. Dit as zijn dus de overblijfselen van de dierbare. Overleg met uw kind wat er met het as gaat gebeuren.