Multiresource
Image default
Bedrijven

PVC vloer in de keuken

PVC vloer in de keuken laten leggen

De vloer in de keuken moet wel tegen een stootje kunnen. Daarom is het van groot belang om tijdens de zoektocht naar een nieuwe keukenvloer, veel aandacht te besteden aan de kwaliteit van de vloer. De vloer moet tegen een vallende hete pan kunnen, maar ook tegen een glas water of een paar druppels olijfolie die tijdens het koken uit de pan spetteren. Maar een vloer moet ook kunnen tegen een vallend mes dat eventuele schade kan veroorzaken aan de bovenste laag. PVC vloeren kunnen wel tegen een stootje en gaan jarenlang mee. Benieuwd naar de voordelen van een PVC vloer in de keuken, maar ook in de woonkamer? Lees dan vooral verder.

PVC vloer

Een PVC vloer is een vloer die onderhoudsvriendelijk is en gemaakt is van kunststof. Maar niet alleen de onderhoudsvriendelijkheid is de reden dat veel mensen kiezen voor deze vloer voor gebruik in de keuken en de woonkamer. Het materiaal is daarnaast namelijk ook slijtvast, krasbestendig, waterbestendig, geschikt voor elke ruimte, waaronder voor ruimtes met vloerverwarming. Echter heeft het materiaal ook een akoestische demping én heeft het een brandvertragende werking. Wel zo prettig wanneer er brand is of een warme pan op de vloer belandt, toch!? Naast voor in de keuken, is een PVC vloer in de woonkamer ook een goed idee. Die wordt dagelijks immers veel gebruikt!

Eindeloze mogelijkheden

Vroeger werden PVC vloeren niet heel vaak gelegd. Toen waren de vloeren nog niet zo mooi als nu. Vandaag de dag is een PVC vloer met houtlook namelijk bijna niet meer van echt te onderscheiden. Voor een warme sfeer in de woonkamer hoef je dus niet per se meer voor een echt houten vloer of laminaat te kiezen. Bij allerlei bedrijven zoals VH-Vloeren heeft u de keuze uit vele verschillende mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld voorkeur voor een betonlook vloer, of gaat u eerder voor een vloer die heel veel weg heeft van hout? Dat laten we helemaal aan u over.

https://vhvloeren.nl/