Multiresource
Image default
Bedrijven

Rijlessen: wat leer je allemaal?

Rijlessen is veel meer dan alleen leren een auto te besturen. Er komt nog veel meer bij kijken dan alleen maar rijden en sturen. Je zult ook rekening moeten houden met andere weggebruikers, waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. Maar wat staat jou dadelijk allemaal te wachten wanneer je voor het eerst gaat beginnen met rijlessen? Hieronder een overzicht van wat je allemaal gaat leren als  je met rijlessen begint.

Verkeersregels

Om te kunnen rijden moet je natuurlijk op de hoogte zijn van alle verkeersregels. Daarom moet je eerst je theorie-examen afleggen. Je leert bijvoorbeeld wie wanneer voorrang heeft, wat die strepen op de weg eigenlijk betekenen en natuurlijk de verkeersborden lezen. Je kan de stof zelf leren uit boeken, maar er bestaan ook klassikale lessen, online lessen of online oefeningen om ervoor te zorgen dat je de theorie beheerst. Kies hiervoor wat het beste bij je past.

Kennis van het voertuig

Wanneer je aan het autorijden bent, is het wel zo handig om te weten wat al die knopjes in de auto doen. Hoe zet je bijvoorbeeld je alarmlichten aan, wat doe je als je ruiten beslagen zijn, hoe check je de bandenspanning en wat zit er eigenlijk allemaal onder die motorkap? Dit is ook belangrijke kennis om straks je auto goed te kunnen onderhouden en veilig de weg op te gaan.  Ook dit leer je tijdens je rijlessen in Eindhoven. Dit soort vragen kan je dan ook verwachten tijdens je praktijkexamen.

Bijzondere verrichtingen

Tussen het begin van de rijlessen in Eindhoven en het praktijkexamen, zal er ook nog een tussentijdse toets plaatsvinden. Bij deze tussentijdse toets moet je 2 tot 3 bijzondere verrichtingen uitvoeren. Mocht je dit succesvol en veilig volbracht hebben, dan krijg je een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen voor het praktijkexamen. Wanneer je de tussentijdse toets niet haalt, zul je de bijzondere verrichtingen alsnog op het praktijkexamen moeten uitvoeren.

https://autorijschool-kwaliteit.nl/