Multiresource
Image default
Sport

Sport je veel? Dan is dit iets voor jou!

Wanneer je veel sport, weet je hoe belangrijk de juiste sportoutfit is. Veel sporters besteden hier veel aandacht aan. Het verschilt natuurlijk per persoon wat iemand belangrijk vindt in bij een sportoutfit. Vaak wordt er gekeken naar functionaliteit. Een outfit moet passen bij de sport die je beoefend. Voor zwemmen heb je een andere outfit nodig als voor ijshockey. Ook is comfort belangrijk voor veel mensen. Dan natuurlijk de kwaliteit en de prijs. Voor sporters die hun voeten veel gebruiken, zijn schoenen vaak een belangrijk onderdeel van hun outfit. Maar waar er voor alle andere kledingstukken goed wordt gezorgd, worden schoenen thuis uitgetrapt en in de kast gezet tot de volgende workout. De rest van de kleding gaat netjes in de was. Schoenen verdienen het ook om verzorgd te worden. Gebruik daarom een schoendroger. Hiermee zorg je ervoor dat schoenen langer meegaan, en minder snel oncomfortabel aanvoelen.

Het geheim van een schoendroger

Door je schoenen op een schoenendroger te zetten wanneer je thuiskomt van je workout, zorg je dat je schoenen veel langer als nieuw blijven. De schoendroger blaast als het ware warme lucht van binnenuit door de schoen. Hierdoor droogt de schoen helemaal uit. Ook gaan alle bacteriën en schimmels dood. De schoen blijft fris ruiken en aanvoelen. Zweetschoenen zijn verleden tijd. Zo geef je je schoen te aandacht die die verdient. Hierdoor zullen je voeten veel comfortabeler aanvoelen tijdens het sporten. Niets is zo erg als twee dagen achter elkaar moeten trainen en de tweede dacht licht vochtige schoenen moeten dragen, toch? Met een schoenendroger verhelp je dit probleem. Alle soorten schoenen kun je hiermee drogen en fris houden.

En wat dan tussen je schoen en voet?

Tussen je schoen en voet zit bij veel sporten nog een sok. Maar in tegenstelling tot de schoen, wordt aan sokken vaak niet veel aandacht gegeven. Wanneer mensen denken aan wat ze belangrijk vinden voor een sportoutfit, worden sokken eigenlijk niet genoemd. Dit is zonde, want door slechte sokken kun je het dragen van goede schoenen teniet doen. Een goede keuze zijn bamboe sokken. Deze zijn super zacht en comfortabel. Daarbij zijn ze ademend en absorberend, waardoor zweet minder kans krijgt. In de schoen zijn er altijd bepaalde drukpunten, waar er meer kans is om blaren te krijgen. De voering in de sok kan dit risico verminderen. Een goede sok is ook daarom een belangrijk onderdeel van je sportoutfit. Want met pijnlijke, vermoeide voeten en blaren, kun je veel sporten wel op je buik schrijven. Sla sokken dus niet over!