Multiresource
Image default
Bedrijven

Termen die je moet kennen als het gaat over een website

Tegenwoordig wordt het internet en daarmee een website steeds belangrijker. We begrijpen dat er veel vragen kunnen ontstaan door de vele mogelijkheden van websites en termen die hierop genoemd worden. Wat is bijvoorbeeld een hero image? Om jouw website klaar te maken staan onderstaand belangrijke termen opgesomd die jou een echte kenner maken.

Call to Action (CTA)

De websites die je bezoekt hebben bijna allemaal een zogeheten Call to Action (CTA). Zelfs als je scrolt op Facebook kom je deze geregeld tegen. Een CTA betekent dat je meestal wilt dat mensen meer doen dan alleen je website lezen, zoals je product kopen of het opnemen van contact.

Een CTA is vaak een knop in een opvallende kleur die de websitebezoeker aanspoort om te doen wat jij wil: namelijk een volgende stap zetten, zoals het kopen van je product.

Content

Om meteen tot de kern te komen betekent content niets meer of minder dan alle dingen die op een website staan: foto’s, teksten en video’s. Het is de gehele inhoud waarbij er in specifiekere zin nog gedacht kan worden aan de informatie die er op staat als ook de lettertypes en kleuren.

Webdesign

De term webdesign heeft te maken met het ontwerpen en vormgeven van de voorkant van de website. Deze voorkant wordt ook wel front-end genoemd. Vaak wordt het ontwerp uitbesteed aan een webdesigner en de ontwikkeling aan een developer. Hierbij wordt er gekozen voor locatie specifieke bedrijven, zoals het webdesign in Veldhoven en een developer in Maastricht. Dit zal het proces in het designen van een website bevorderen, omdat alle partijen gemakkelijk bijeen kunnen komen.

Landing page

Een landing page is de eerste pagina die men krijgt te zien als ze op bijvoorbeeld op een link of advertentie klikken. Dit kan de homepagina zijn, maar ook een specifieke website zoals de webshop. Wanneer je bijvoorbeeld een advertentie voorbij ziet komen van huisaccessoires kan je via de link direct naar de webshop geleid worden, waar je deze accessoires dan kan kopen.

Hero image

Een hero image is hetgeen dat direct de aandacht trekt van de bezoekers op een website. Dit kan bijvoorbeeld een grote foto zijn of een grote kop tekst die over de gehele breedte van de website is weergegeven. Wanneer dit indrukwekkend genoeg is voor de websitebezoeker zal deze eerder geneigd zijn om verder te kijken op de website.

https://www.jkc-media.nl/webdesign-veldhoven/