Multiresource
Image default
Bedrijven

Tuinmeubelen online aanschaffen of in de winkel?

Om jouw tuin helemaal eigen te maken ben je natuurlijk op zoek naar tuinmeubelen die helemaal bij jou passen. Daar komt natuurlijk veel vraag bij kijken. Wat voor meubelen ben ik naar op zoek? Wat is de kwaliteit van de meubelen? En misschien nog wel de belangrijkste vraag van allen, kan ik de meubelen beter online aanschaffen of in de winkel? Bij beide keuzes komen voor- en nadelen kijken. Voor iedereen zijn die voor- en nadelen natuurlijk anders, dus ik zet ze even voor je op een rijtje.

Prijs verhoudingen

Veel mensen die er voor kiezen om hun meubelen online aan te schaffen merken dat er veel soorten websites zijn die vaak de zelfde soort producten verkopen. En de een is soms goedkoper dan de ander. Als je hier dus voor zou kiezen kan je als je de tijd hebt van te voren onderzoek doen welke website het goedkoopst is, een voordeel dus als je een budget hebt. Als je eenmaal in een winkel staat kies je er niet snel voor om de hele stad af te zoeken naar een andere winkel waar ze dan heel misschien het zelfde verkopen voor een goedkopere prijs. En loop je dus vaak de koopjes mis. Je kan dit natuurlijk ook altijd combineren door online een winkel op te zoeken met uitverkoop of sales, en daar dan een bezoekje te brengen.

Grootte en kwaliteit bepalen

Heb jij niet zo’n grote tuin? Of heb jij precies in gedachte hoe groot jouw tuinmeubelen moeten zijn? Dan zijn er twee opties. Je kan online naar alle foto’s kijken en hopen dat je alles goed hebt opgemeten, of je gaat naar de winkel en ziet het met eigen ogen. Voor veel mensen is de eerste optie genoeg. Maar het is ook wel heel fijn als je de meubels een keer echt voor je kan zien. De voorkeur verschilt dus per persoon. Ook de textuur of kwaliteit van producten zijn natuurlijk erg moeilijk om online te kunnen bekijken. En tot slot heb je in winkels vaak medewerkers die er alle verstand van hebben, en jou dus het beste advies kunnen geven.

Bezorging of meenemen

Wanneer je tuinmeubelen online besteld kan je er vrijwel altijd vanuit gaan dat je het kan laten bezorgen. Als je naar de winkel gaat is dat niet altijd het geval. Heb je zelf genoeg ruimte in de auto, of een aanhanger waardoor je alles kan mee krijgen is dit natuurlijk geen probleem. Maar als je deze luxe niet hebt zal je hier wel extra op moeten letten. Het is natuurlijk niet handig dat je een product koopt, maar deze niet eens bij jou thuis kan aankomen. Ook weet je bij bezorging zeker dat er zorgvuldig met jouw tuinmeubels wordt omgegaan. Zelf doe je dat natuurlijk ook, maar als je dan per ongeluk toch beschadigingen veroorzaakt is dit jouw eigen risico en kan je hier niet mee terug naar de winkel. Zonde dus.