Multiresource
Image default
Bedrijven

Verbeter de vindbaarheid van jouw website

Veel bedrijven bouwen hun website met het idee dat klanten hen gelijk kunnen vinden. Helaas werkt het niet zo eenvoudig en moet er even aan worden gesleuteld wanneer het bedrijf gevonden wilt worden online. Er is niet specifiek één oplossing om dit aan te pakken, maar gelukkig wel een aantal tips die je zou kunnen gebruiken. In deze blog lees je hoe je de vindbaarheid van jouw website kunt verbeteren.

De technische aspecten van jouw website

Als je wilt dat klanten jouw website kunnen vinden, is het van uiterst belang dat jouw website optimaal werkt. Je wilt namelijk niet dat (potentiële) klanten lang moeten wachten voordat een pagina is geladen, want dan zijn ze binnen een mum van tijd weer weg. Zorg dat paginasnelheid wordt verhoogd en alle data gemakkelijk gevonden kunnen worden. Let er ook op dat de afbeelding goed staan en alle links kloppen. Zo heb je straks een site die technisch goed werkt én een website die conversie draait.

Plaats goede content op je website

Naast het feit dat de website vlot moet werken, is het belangrijk dat je goede content levert. De zoekmachine Google vindt het belangrijk dat er toepasselijke informatie op een website staat. Doe je dit niet dan kan het zijn dat Google je site niet gaat erkennen en je onderaan de lijst komt de staan. Verwijs ook naar andere betrouwbare bronnen waarvan je weet dat ze goede content plaatsen. Probeer ervoor te zorgen dat ook andere pagina’s naar jouw bedrijf gaan linken. Zo herkent Google dat er goede content op je website staat: je wordt namelijk niet voor niks gelinkt.

Heb geduld

Blijf constant bezig met optimaliseren van de technische aspecten maar ook je content. Het zal even duren voordat je uiteindelijk ook je gewenste resultaat ziet. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Zorg er simpelweg voor dat je op de website goed communiceert, met de juiste zoekwoorden, wat je te bieden hebt. Want alleen op die manier zullen klanten jouw vinden. Heb je het idee dat dit te lastig voor je gaat worden waardoor je het liever door iemand anders laat doen? Ga op zoek naar een marketing bureau gespecialiseerd in SEO, zodat jouw bedrijf binnenkort bovenaan op de zoekpagina komt te staan.