Multiresource
Image default
Woningen

Voor- en nadelen van infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn een vorm van elektrische verwarming die infraroodstraling gebruikt om objecten binnen het bereik van het paneel te verwarmen. De warmte van het paneel wordt teruggekaatst naar het object, waardoor het zijn eigen warmte produceert. Het resultaat is een verwarmingssysteem dat zowel voor directe als indirecte verwarming zorgt. Het installeren van infrarood panelen is een geweldige manier om je huis of kantoor te verwarmen. Ze zijn energiezuinig en vaak kosteneffectiever dan andere vormen van verwarming. Voordat je beslist om infraroodpanelen in je huis te installeren, moet je hun voor- en nadelen kennen. Je kunt er dus zeker van zijn dat infraroodpanelen het beste verwarmingssysteem voor je huis zijn.

Voordelen van infraroodpanelen

Het belangrijkste voordeel van dit type verwarming is dat het je energierekening tot 50% kan verlagen. Dit komt omdat infraroodpanelen objecten verwarmen, niet de lucht zelf. Als zodanig verwarmen ze alleen wat je nodig hebt verwarmd en verspillen ze niet zoveel energie als andere vormen van verwarming. Dit systeem is ook eenvoudig te installeren. In tegenstelling tot traditionele geforceerde lucht systemen die leidingwerk gebruiken, hebben infraroodpanelen geen leidingwerk of ventilatieopeningen nodig om de verwarmde lucht door je huis of kantoorruimte te verdelen. Dit bespaart installatiekosten en zorgt er tevens voor dat je ze op elke plek in je gebouw kunt plaatsen. Bovendien kan het infrarood paneel zorgen voor meer gelijkmatige temperaturen in de hele kamer. Bovendien zijn infraroodpanelen relatief goedkoop in gebruik in vergelijking met andere soorten elektrische verwarmers. Ze hebben geen speciaal onderhoud of reiniging nodig.

Nadelen van infraroodpanelen

Om ervoor te zorgen dat een object infraroodstraling van infraroodpanelen absorbeert, moet het binnen een bepaalde afstand van het verwarmingsapparaat worden geplaatst. Dit betekent dat infraroodpanelen niet in grote ruimtes kunnen worden gebruikt omdat ze slechts een klein gebied tegelijk bestrijken. Daarom is deze heater geschikt voor een kleine ruimte zoals een slaapkamer of badkamer. Het kan je ook warm maken als je stil zit. Als je je door de kamer verplaatst, kan deze kachel je mogelijk niet van optimale warmte voorzien. Bovendien moet je mogelijk veel uitgeven aan de initiële kosten. In termen van bedrijfs- en onderhoudskosten is dit verwarmingssysteem lager dan andere soorten verwarmingssystemen. Stap je dus over op infraroodpanelen? Als je je energierekening wilt verlagen en je meer om het milieu wilt bekommeren, is het installeren van infraroodpanelen de beste optie. Geen twijfel meer mogelijk, infraroodpanelen zijn het meest populaire en beste alternatief voor traditionele verwarming!