Multiresource
Image default
Bedrijven

Voorzorgsmaatregelen voor jouw bedrijf die anno 2020 niet mogen ontbreken!

Er zijn in Nederland behoorlijk wat mensen met een kantoorbaan. Deze mensen lopen maar weinig risico tijdens het uitvoeren van hun werk. Zij zitten vaak hele dagen op een stoel, waardoor het gek moet lopen wanneer hen iets overkomt. Er zijn echter ook genoeg beroepen in ons land waarbij de kans op gevaar aanzienlijk groter is. Ben je zelfstandig ondernemer en wordt jouw personeel zo nu en dan ook blootgesteld aan gevaar? Dan moet je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Er zijn echter genoeg ondernemers die geen idee hebben wat zij allemaal kunnen doen om het werk voor hun medewerkers zo veilig mogelijk te laten verlopen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk welke voorzorgsmaatregelen voor jouw bedrijf anno 2020 niet mogen ontbreken!

Doe zaken met professionele bedrijven

Wordt er in jouw bedrijf met machines gewerkt? Dan loopt jouw personeel altijd het risico op verwondingen. Zo kan er bijvoorbeeld iemand met zijn hand in een machine komen, met alle gevolgen van dien. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van het soort machine waarmee gewerkt wordt. Schaf je eigenlijk alleen machines aan voor een laag bedrag? Bedenk je dan wel dat de kans op gevaar (vaak) een stuk groter is. Waarom? Omdat goedkope machines doorgaans van mindere kwaliteit zijn dan de duurdere. Er wordt namelijk vaak bezuinigd op de bouw van een machine. Zo worden er vaak minder goede onderdelen gebruikt, waardoor de risico’s vergroot worden. Bij duurdere machines hoef je hier niet bang voor te zijn. Wanneer je een machine wilt kopen, raden wij je dan ook aan om zaken te doen met professionele bedrijven. Je bent er in dat geval over het algemeen zeker van dat het een goede en veilige machine betreft. Helaas zijn gevaarlijke situaties ook bij dure machines nooit helemaal uit te sluiten.

Laat apparaten ontwikkelen door professionals

Binnen sommige branches kun je kant-en-klare machines kopen. Er zijn echter ook bedrijven die een speciale machine gebruiken. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan is de kans aanwezig dat je een machine moet laten ontwikkelen. Ook in dat geval raden we jou aan om uitsluitend zaken te doen met professionele bedrijven. Je hoeft je in dat geval namelijk geen zorgen te maken over de veiligheid van de machine. Laat de gehele constructie bij voorkeur ontwikkelen door een engineer. Hij kan het maakproces van begin tot eind begeleiden. Een engineer zorgt eerst voor een goede tekening en draagt er vervolgens zorg voor dat het apparaat ook op de juiste wijze geproduceerd wordt. Het uitbesteden van de productie van een specialistische machine is dan ook één van de voorzorgsmaatregelen voor jouw bedrijf die anno 2020 niet mogen ontbreken.

Schaf beschermende kleding aan voor jouw personeel

Veilig werken wordt een stuk makkelijker met veilige en professionele apparatuur. Voor wat betreft voorzorgsmaatregelen is het echter niet alleen zaak om aan de machines te denken. Nee, want als ondernemer moet je vooral jouw personeel ook niet vergeten. Je kunt het werk namelijk een stuk veiliger maken door te zorgen voor beschermende kleding. Zorg er op een werkplaats bijvoorbeeld altijd voor dat jouw personeel veiligheidsschoenen draagt. Op deze manier lopen zij minder kans op verwondingen en/of blessures aan hun voet. Het kan tevens raadzaam zijn om het dragen van een helm en handschoenen verplicht te stellen. Hierdoor wordt het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden ook al aanzienlijk minder gevaarlijk. Je kunt dus ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om het werk voor jouw personeel een stuk veiliger te maken!

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl