Multiresource
Image default
Bedrijven

Waarom werken op curacao: de voordelen in een notendop

Curaçao is het land van zon, zee en plezier. Maar wist je ook dat het hiernaast een ideale plek is om te werken? Vind ook je droombaan op dit zonnige eiland, en maak van het droomparadijs je thuis! Nog steeds niet overtuigd? Lees dan verder en vind hieronder alle anderen voordelen dat het wonen en werken op curacao heeft!

Geniet van de tropische temperaturen

Als je het een beetje gezien hebt met de kenmerkende Nederlandse regenbuien, dan is Curaçao het beste alternatief. Hier schijnt namelijk vrijwel elke dag de zon en kan je genieten van heerlijke temperaturen van rond de 30 graden. Als je nu denkt dat dit misschien iets te veel meer is dan je bent gewend, maak je geen zorgen! De transitieperiode zal inderdaad even wennen zijn, omdat je een totaal ander klimaat binnentreedt. Maar na een paar weken zal je de hogere temperaturen wel gewend zijn en kan je er ten volste van genieten.

Een avontuur waar je veel van kan leren

Het verhuizen naar een onbekend land draagt natuurlijk wat moeilijkheden met zich mee. Deze horen er nu eenmaal bij en daar kan je helaas niks aan veranderen. Maar in plaats dat je er nu bij de pakken neer gaat zitten, kan je deze worstelingen gebruiken als leerervaringen. Je moet je leren redden in een land waar niet iedereen Nederlands spreekt en waar je verschillen in cultuur zult opmerken. Hierdoor voel je je zelfstandiger en kan je steviger in je schoenen staan. Ook vergroot je jouw culturele lens, waardoor je kan leren over verschillende soorten mensen.

Laat de Nederlandse stiptheid achterwege

In Nederland zijn we gewend om op tijd te zijn met onze afspreken. Dit is op Curaçao heel anders, omdat ze hier meer van dag op dag leven. Hierdoor maken mensen zich niet druk over wat er morgen gebeurt, maar gaat het meer over wat er vandaag gedaan kan worden.

https://www.healthz.eu/werken-op-curacao/