Multiresource
Image default
Electronica en Computers

Waarvoor gebruik je een subwoofer?

Waarvoor gebruik je een subwoofer?

De Beste subwoofer is een belangrijk onderdeel van je speakers of home cinema systeem. Deze zorgt namelijk vaak voor het vermogen van de hele set en daardoor klinkt je geluid geweldig. Daarnaast beschikken ze vaak ook over (draai)knoppen waarmee je de bass kunt regelen. De een vindt het fijn om hem vol open te zetten, waar het bij de ander wel weer een tandje minder mag. Afhankelijk van de ruimte kijk of vraag je naar het vermogen van de subwoofer. Dit is namelijk het meest belangrijke, want dit bepaald hoe hard hij gaat. Meestal beginnen ze ongeveer bij 50 watt en dat kan wel oplopen tot zo’n 1500 watt. 

In de meeste huishoudens zit je tussen de 200 en 600 watt. Dit omdat harder niet nodig is, want dat is echt voor de discotheken. Veel mensen denken eraan om te kiezen voor een hoger vermogen, maar dat is 1 niet nodig en 2 kost het vaak een flinke duit meer. Bij 5top hebben wij een handige top 5 lijst gemaakt die je kan helpen bij je keuze. Hierin staan modellen van het laagste tot aan het hogere segment. Lees ook goed onze reviews door zodat je weet wat je koopt.

Waar moet je op letten?

Als je de beste subwoofer gaat kopen is het verstandig om dit van hetzelfde merk te doen als je speakers. Je merkt namelijk vaak verschil als je 2 verschillende merken matcht. Dit is natuurlijk voor de fijnproever ontzettend irritant. Soms kan het ook voordeliger zijn om een set in een keer te kopen, waarbij de subwoofer dan inbegrepen is. Ook moet je letten op de aansluitingen aan de achterkant van de subwoofer. Deze moeten namelijk verbonden kunnen worden met de huidige speakers. Soms gaat dit met een 3.5 mm jack en de andere keer weer via tulp kabels.