Multiresource
Image default
Bedrijven

Wat doet een RVS lasser?

Iedereen heeft misschien wel eens nagedacht over wat een RVS lasser nou precies doet. Nou, daar vertellen we u in dit blogartikel meer over. Allereerst is het handig om te weten dat het beroep van lasser niet door iedereen kan worden uitgevoerd.

Het is echt een specialisme, echt een vak apart. Daarom raden we het sterk af om het werk van een lasser uit te laten voeren door een persoon die hier niet in gespecialiseerd is. Dit kan namelijk zorgen voor gevaarlijke situaties die niet wenselijk zijn.

Voordelen van roestvrij staal

Roestvrij staal brengt een hele hoop voordelen met zich mee. Zo laat RVS zich goed knippen en lassen. Bovendien is het ook nog eens slijtvast, is het bijzonder hittebestendig. Bovendien heeft het ook bijzondere glij-eigenschappen. Wist u dat RVS bij gewoon gebruik geen corrosieverschijnselen vertoont? Sommige soorten zijn zelfs onaantastbaar in de meest zure en basische omgevingen.

Alle lassers zijn gecertificeerd

Het is dus van groot belang dat de lassers gecertificeerd zijn en weten wat het vak inhoudt. Daarnaast moeten ze ook veel ervaring hebben met een verscheidenheid aan verschillende soorten RVS. Zowel dik, als dun. De meest hoogwaardige soorten die gebruikt worden zijn RVS, TIG, MIG/MAG en Hastelloy. Hastelloy is een materiaal dat over uitzonderlijke eigenschappen beschikt. Verschillende drukvaten of rvs tanks worden gebouwd onder ED 2014/68/EU in hastelloy.

HenF Lichtenvoorde

Wanneer u op zoek bent naar een specialist voor RVS lassen die gecertificeerd, opgeleid en ervaring is kunt u terecht bij de specialisten van HenF Lichtenvoorde. Deze specialisten hebben allemaal over de ISO en ASME certificaten en gaan maar graag voor u aan de slag. Waarom kiezen voor dit bedrijf? We zetten de voordelen voor u op een rij:

  • Hoogwaardige kwaliteit dienstverlening tegen een scherpe prijs
  • Maken röntgenfoto’s van eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging. Wist u dat 90 procent van de concurrenten dat niet doet?
  • Volledige traceerbaarheid van producten
  • De lassers beschikken over lascertificaten
  • Specialist in roestvrij staal oplossingen

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat een RVS lasser zoal moet kunnen of wilt u meteen de hulp inschakelen van de medewerkers van HenF Lichtenvoorde? Neem dan contact op voor meer informatie of kijk eens rustig rond op de website!

https://www.henf.nl/