Multiresource
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat houdt een no cure no pay incasso in?

Velen vinden het geruststellend om te weten dat er incassobureaus zijn die op basis van no cure no pay incasso werken. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Met zo’n incassoprocedure worden de kosten normaliter verhaald op de klant. Als een klant dankzij de inspanningen van het incassobureau de openstaande facturen betaalt, wordt er naast het oorspronkelijke bedrag ook rente in rekening gebracht. Het totaalbedrag inclusief rente wordt dan door het incassobureau aan jou overgemaakt. Maar wees niet bezorgd, want als de klant uiteindelijk niet betaalt, zorgt het no cure no pay incasso principe ervoor dat je niet met extra kosten blijft zitten.

Uiteenlopende Resultaten en Kosten

Bij het afronden van een incassotraject via credifin-nederland.nl zijn er verschillende uitkomsten mogelijk. In het ideale scenario betaalt de klant het volledige bedrag. In dat geval ontvang je het volledige bedrag plus rente met een glimlach. Mocht de klant echter slechts een deel betalen, dan zal je een deel van het ontvangen bedrag aan het incassobureau geven als vergoeding voor hun inspanningen. Maar geen zorgen, alles wat overblijft na de incassokosten is van jou. En het mooie is, als het niet lukt om iets te innen bij de klant, ben je niets verschuldigd dankzij de no cure no pay regeling.

Extra Diensten voor een Helpende Hand

Naast de standaard no cure no pay incasso trajecten, zijn er ook aanvullende diensten die je kunnen helpen. Het inschakelen van deze diensten brengt wel extra kosten met zich mee, maar kan soms net dat extra duwtje geven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om laatste aanmaningen te laten versturen. Hierbij geldt: hoe meer aanmaningen, hoe voordeliger het tarief per aanmaning. Ook kun je bij een incassobureau terecht voor juridische ondersteuning, zoals het opstarten van gerechtelijke procedures, of voor het uitvoeren van een kredietcheck.

Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat openstaande rekeningen op een eerlijke en respectvolle manier worden afgehandeld, dien een zaak in, schakel ons incassobureau in.