Multiresource
Image default
Bedrijven

Wat is belangrijk om aan te denken tijdens een scheiding

Een scheiding is nooit leuk en er zijn dan ook een aantal onderwerpen waar rekening mee gehouden moet worden. Soms heb je ook een mediator nodig, zoals Buitengewoon Mediation, Mediator Roosendaal. Een scheiding kan er dan ook heftig aan toe gaan, omdat de stress al erg hoog kan liggen en in de meeste gevallen willen de mensen er zo snel mogelijk vanaf zijn. In deze blog wordt besproken waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat scheiden. 

Blijf communiceren

Het is ontzettend belangrijk om te blijven communiceren. Wellicht ben je daar op dit moment totaal niet aan toe. Het is beter voor jezelf en voor je partner om te blijven communiceren, zodat het proces dan ook wat soepeler verloopt. 

Vaak moeten er ook dan ook belangrijke beslissingen worden genomen. Het is dan ook belangrijk om deze beslissingen samen te bespreken en dan vervolgens ook samen te nemen. Maak dan ook niet te snel een beslissing, omdat het in sommige gevallen om levensveranderende keuzes gaan. Bij het maken van deze belangrijke keuzes is het dus belangrijk om alle mogelijke gevolgen te overwegen. 

Kinderen

Wellicht heb je kinderen en kan dit een enorme klap zijn voor hun. Het is dan ook belangrijk om absoluut geen ruzie te maken waar de kinderen bij zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het hele scheidingsproces schadelijker is voor je kinderen. Neem dan ook de tijd om de scheiding met je kinderen te bespreken. leg ze dan ook wat uit wat ze kunnen verwachten in de komende tijd en wat er gaat gebeuren. Probeer in zulke gevallen ook goed met je kinderen te communiceren. Wanneer je belangrijke zaken met ze bespreekt, voelen je kinderen zich veiliger om ook vragen erover te stellen, waardoor je kinderen niet constant met vragen en onduidelijkheden hoeven te zitten. 

Houdt het privé

Het is beter voor het proces en jezelf om zo min mogelijk mensen bij de scheiding te betrekken. Haal geen familieleden of vrienden erbij die vervolgens meningen gaan uiten en jou gaan vertellen wat je moet doen en hoe je je moet gaan gedragen. Praat met mensen die je compleet vertrouwd en waarvan je weet dat ze goed kunnen luisteren zonder een mening te geven.