Multiresource
Image default
Electronica en Computers

Welke iPad kies jij?

Inmiddels zijn er sinds 2010 al meer dan een twintigtal aan verschillende Apple iPads uitgebracht. Inmiddels zijn we aangekomen bij de 7e generatie van dit iconische apparaat. Ook de Mini serie doet het goed, welke in 2019 nu voor vijf keer is gelanceerd. Naast de originele iPads en Mini series, worden er sinds een aantal jaren nu ook iPad Air en iPad Pro modellen uitgebracht. Wanneer je niet veel van Apple weet, is het moeilijk om direct een keuze te maken tussen deze verschillende devices. Waarvoor zijn de diverse iPad lijnen voor ontworpen? Passen deze bij jouw gebruikerswensen? Kom erachter in dit blogartikel welk type iPad jij het beste zou kunnen kopen!

De reguliere iPad

De meest populaire reeks van Apple is toch echt wel de iPad zonder toevoegingen als Mini, Air en Pro. Het is het basismodel iPad van Apple. Het kan echt alles wat je van een tablet mag verwachten. Het heeft een helder en loeischerp retina-scherm. Voorzien van de beste WiFi standaarden. Zodat je gemakkelijk en snel al je video’s en series of films zonder haperingen of storing kunt bekijken. Browsen werkt ontzettend fijn op de iPad en met behulp van een Apple pencil kun je zeer mooie tekeningen maken. Het scherm is 9.7 inch groot. Dit vinden de meeste mensen een fijn, maar toch handzaam formaat. Het is de goedkoopste versie van de verschillende iPads. Het bevat geen extra features, maar als je deze niet nodig hebt, ben je goed voorzien bij een iPad.

Klein maar fijn: de iPad mini

Een iPad mini is de ideale keuze wanneer je een iPad wilt kopen die je gemakkelijk overal mee kunt nemen. Het is een erg fijne iPad om films op te kijken of op te gamen. Je houdt dit model van 7.9 inch eenvoudig voor langere tijd vast. Dit is voor grotere iPads vaak wat lastiger en meer een uitdaging. Wat betreft kracht lever je niets in. Je kunt nog steeds alles met deze iPad doen. Het is een krachtige, kleine tablet, die je overal voor kunt gebruiken.

iPad Air: veel power voor weinig geld

Met de iPad Air serie introduceerde Apple een reeks iPads die garant staan voor veel premium features en sterke grafische prestaties, met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Een van de features die een iPad Air heeft is bijvoorbeeld True Tone. Waarbij de belichting automatisch aanpast aan de ruimte waarin je je begeeft. Hierdoor kun je het scherm nog steeds goed zien wanneer je buiten bent, of zonder zeer scherpe verlichting wanneer je binnen in een donkere ruimte zit. Met een iPad Air geniet je van veel unieke features en sterke prestaties, zonder dat je hiervoor zeer hoge prijzen moet betalen. Ten opzichte van het basismodel, betaal je voor een iPad Air ongeveer €150 meer op moment van schrijven. 

Voor de zware gebruikers: iPad Pro

Als je een professional bent en een iPad gebruikt voor professionele doeleinden, dan is een iPad Pro wellicht wat voor jou. De iPad Pro is uitgerust met moderne technologieën zoals Dace ID. Een andere werknemer zal dus niet zo snel kunnen inloggen op jouw iPad. En een wachtwoord hoef je niet te onthouden. Scrollen verloopt nog eenvoudiger en makkelijker op de iPad Pro vanwege de ProMotion technologie. De iPad Pro is zo krachtig dat deze zelfs vervangen zou kunnen worden voor een standaard laptop. De gebruikservaring zal echter niet heel anders zijn dan bij een andere iPad. Wanneer je niet een zeer zware gebruiker bent, en niet teveel tegelijkertijd aan het doen bent. 

Welke iPad kies jij?

Weet jij welke iPad je nu het meeste aanspreekt. Ga dan op zoek naar een iPad binnen deze serie. Naast nieuwe iPads kun je ook gaan voor een tweedehands iPad. Ook met een tweedehands iPad kun je jarenlang genieten, en ook nog eens geld besparen ten opzichte van de nieuwprijs.