Multiresource
Image default
Woningen

Woningwaarde berekenen in 3 minuten

Een tool waarmee mensen in een paar minuten behoorlijk accuraat de woningwaarde berekenen. Die is nu gratis en vrijblijvend beschikbaar op de website van StartHousing makelaars. Op basis van verschillende data bronnen en omgevingsfactoren krijg je een inschatting van de waarde van een huis. Als richtlijn voor de vraagprijs, een bod, of gewoon omdat je graag wilt weten wat je huis momenteel waard is.

 

Waardebepaling huis

Sta je op het punt om je huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, ben je nieuwsgierig naar de waardebepaling van je huis of wil je weten wat een reëel openingsbod is? Of wil je weten welke overwaarde of waardevermeerdering je opgebouwd hebt? We geven je graag een gratis schatting van een goede vraagprijs of biedprijs.

 

Hoe we de woningwaarde berekenen 

De woningwaarde berekenen we op basis van data van de gemeente. Met die informatie kan onze tool gratis de waardebepaling van je huis schatten. Dit is geen taxatie, maar geeft wel een helder beeld. Je kunt hiermee dus nog geen hypotheek aanvragen, daarvoor moet je je huis wel officieel laten taxeren. We kijken in onze analyse naar de volgende zaken:

Factoren

Van de woning: woonoppervlak, tuin en perceel oppervlak , type woning, inhoud, hoeveelheid kamers, aanwezige voorzieningen in keuken en badkamer, energielabel, isolatie, bouwjaar

 

Van de omgeving: faciliteiten, groenvoorziening, samenstelling buurt, verkeerssituatie, aanvullende factoren

 

Verkoopwaarde

De verkoopwaarde wordt uiteindelijk natuurlijk vooral door de markt en door het economisch verkeer bepaald. Maar als je bijvoorbeeld overweegt een nieuw huis te kopen, dan kun je met oog op de nieuwe hypotheek wel schatten hoeveel je kunt krijgen voor je huidige huis. Datzelfde geldt voor het uitbrengen van een reëel bod op je droomhuis. Je wilt niet teveel en niet te weinig bieden en ook daarvoor biedt deze rekentool een snelle uitkomst.

 

Persoonlijke begeleiding 

We vinden het heel belangrijk om je een nauwe begeleiding te bieden. Zodat we snel en voor een goede prijs jouw huis verkopen of verhuren. Doordat we zelf ook in Utrecht wonen en werken, kennen we de stad en de regio heel goed en kunnen we je dus van deskundig advies voorzien.

 

We zorgen er graag voor dat je precies krijgt wat je nodig hebt van een makelaar in Utrecht. En ook niet meer betaalt dan nodig. Op basis van jouw behoeften maken we samen een verkoopplan dat ook gebaseerd is op de huidige woningmarkt.

 

StartHousing als makelaar in Utrecht

  • Alleen betalen voor echt nodig is

  • Zelf controle over het makelaar tarief

  • Actieve begeleiding

  • Strategie en werkwijze op basis van ervaring

  • 100 procent bekend met de stad en de regio

  • Groot netwerk waarin we je woning zichtbaarheid geven

  • Gratis woningwaarde berekenen tool