Multiresource
Image default
Vakantie

7 dingen om over na te denken voordat u een auto huurt en in Spanje gaat rijden

Spanje is een fascinerend land vol prachtige landschappen en vele historische plaatsen. Als u dit land wilt leren en het meeste uit uw reis wilt halen, moet u overwegen om een auto te huren. Ontdek wat u kan verwachten en wat vereist is voor het huren van een auto en rijden in Spanje. Hier kunt u meer informatie vinden…

U heeft een internationaal rijbewijs nodig

U kunt uw huidige rijbewijs gebruiken als het afkomstig is van een EU-lidstaat, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein, anders moet u een internationaal rijbewijs hebben om in Spanje te mogen rijden. Het verhuurbedrijf gaat waarschijnlijk niet om deze vergunning vragen, maar als een agent u aan de kant zet en u hebt het niet, dan krijgt u een boete.

U moet 21 jaar zijn om een auto te huren

Als u 18 jaar of ouder bent, kunt u in Spanje rijden. Maar om een auto te huren, moet u minstens 21 jaar oud zijn. Veel bedrijven eisen ook dat u uw rijbewijs hebt gehad voor een minimum van één of twee jaar. En u moet ook een creditcard hebben bij het huren van het voertuig.

U mag niet rijden en uw arm uit de auto houden

Dit klinkt misschien raar, maar met één hand of arm buiten het voertuig rijden kan leiden tot een boete van 100 euro. De wet bepaalt dat de bestuurder en de passagiers altijd een verstandige positie in het voertuig moeten behouden. Houd dus uw handen in de auto.

Knipperen om voorbij te steken

Als de auto achter u begint te knipperen met hun koplampen, betekent dit dat ze van plan zijn om u te passeren. Dit is geen gewoonte, het is de wet! Dus, u moet het doen.

Wegen van Spanje in real time

De wegcondities in Spanje zijn meestal geweldig, maar als u van plan bent een reis naar het platteland te maken en u twijfelt over de weg, dan kunt u in Spanje de wegcondities in real time bekijken via de website van het Ministerie van Vervoer.

Handmatige versus Automatische Auto Prijzen

De meeste huurauto’s in Spanje hebben een handgeschakelde versnellingsbak. Dus, als u alleen weet hoe u een automatische versnellingsbak moet besturen, moet u proberen om te leren handmatig te rijden te voordat u in Spanje aankomt of bereid bent om veel geld te betalen voor een auto met een automatische versnellingsbak.

Een auto huren in Spanje is goedkoper

Spanje is de goedkoopste plek in Europa om een auto te huren, voornamelijk door de concurrentie, er zijn veel autoverhuurbedrijven, tijdens de daluren dalen de prijzen van lokale verhuurbedrijven aanzienlijk, terwijl de tarieven van grote internationale bedrijven weinig variëren, u kunt een betere deal krijgen door vooraf te reserveren.

https://www.autospanje.nl