Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Aandachtspunten voor het kopen van een huis

Een huis kopen is een grote aankoop, waarbij je zeker niet over één nacht ijs gaat. Hoe dan ook is de huizenjacht een opwindend avontuur, waarbij je natuurlijk wel je doel wil bereiken: jouw droomhuis!  Hieronder vind je enkele tips waar je op moet letten bij het kopen van een huis en waarom een asbest test zo belangrijk is.

Waar staat je huis?

De locatie van het huis is een belangrijk criterium waar je op moet letten bij het kopen van een huis. Denk aan de afstand tot je werk, de nabijheid van openbaar vervoer, supermarkten, scholen, parken en andere belangrijke voorzieningen. Check of de buurt veilig en rustig is en of er toekomstige bouwplannen zijn die van invloed kunnen zijn op de waarde van het huis.

Asbestattest aanvragen en een bouwtechnokeuring

Wil je geen risico lopen dan is een bouwtechnokeuring en een asbestattest aanvragen slim. Een bouwtechnokeuring wordt wel vaker gedaan. Niet iedereen denkt aan een asbestattest aanvragen. Toch is een asbestattest wel belangrijk, want zo’n test kan voorkomen dat je bij een verbouwing onverwachts te maken krijgt met asbest. Als je dat namelijk wel krijgt kun je flink moeten betalen voor het verwijderen van asbest. Dat kun je namelijk niet zomaar doen. Omzeil je de regels? Dan speel je met je gezondheid, want asbest kan zeer ernstige gezondheidsschade opleveren.

Hoeveel geld wil je maximaal kwijt zijn?

Het budget is evenzo een belangrijke factor bij het kopen van een huis. Er zijn trouwens meer kosten dan die alleen van het kopen van het huis. Denk ook aan de bijkomende kosten, zoals de kosten voor een hypotheek, notaris, makelaar en eventueel onderhoud.

Neem de tijd

Het kopen van het huis is een belangrijke beslissing. Bekijk daarom meerdere huizen en vergelijk. Het kan helpen om een lijst met voor- en nadelen op te schrijven. Uiteindelijk moet zowel je gevoel als je verstand ja zeggen tegen het huis. Als dat niet het geval is, dan is het misschien nog niet het juiste huis.

https://asbestattest-aanvragen.net/