Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Badkamerinrichting: tips voor elke ruimte

Het inrichten van een huis is iets om naar uit te kijken. Je kan helemaal losgaan en je eigen stijl en voorkeuren in je huis laten doorschemeren. Echter kan het inrichten van een huis ook een uitdaging zijn. Denk hierbij aan het kiezen van de perfecte meubels, kleuren en accessoires. Dit kan enorm leuk zijn, maar ook een beetje overweldigend omdat er zo ontzettend veel keuze is.

 

Een kamer waar echt nagedacht moet worden over de indeling en waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden, is de badkamer. Het is een ruimte die in veel maten voor kan komen. Je hebt grote balzalen van badkamers, waarbij je je kan afvragen hoe je het op de mooiste manier kan opvullen. Of je hebt juist hele kleine badkamers waarbij je goed moet nadenken hoe je de ruimte het beste kan benutten en de badkamer nog steeds luxe uitstraalt. Het vinden van een balans tussen functionaliteit en esthetiek kan hierbij een ware uitdaging zijn. In dit artikel zullen wat tips volgen voor zowel een kleine als een grote badkamer zodat er voor iedereen wat te leren valt.

 

Kleine badkamers

We beginnen met de kleine badkamers. Het belangrijkste om op te letten is het maximaliseren van de beschikbare ruimte. Een goede indeling is van belang om een gevoel van ruimte te creëren in de badkamer. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het installeren van een hoekdouche. Dit zal wat ruimte besparen en zorgt ervoor dat de badkamer minder volgepropt oogt. Waar ook nog op gelet kan worden, is het gebruik van spiegels. Hang een grote spiegel op een strategische plek. Dit kan bijvoorbeeld tegenover een raam of tegenover een deur zijn. Op deze manier wordt het natuurlijke licht weerkaatst wat de illusie wekt van een grotere ruimte. Je zou hierbij ook kunnen denken aan extra opslagruimte. Zo kan een kastje met een spiegeldeur zorgen voor extra plek voor toiletartikelen. Scheelt weer wat kostbare ruimte! Voldoende opbergruimte is essentieel, dus je zou ook nog gebruik kunnen maken van wandplanken, manden en ladekasten om toiletartikelen en handdoeken in op te bergen.

 

Een andere tip is om lichte kleuren te gebruiken op de muren en vloeren van de badkamer. De kleuren van de badkamer spelen een belangrijke rol in het groter laten lijken van de ruimte.

 

Grote badkamers

Nu is het tijd voor de grote badkamers! Waar hier op moet worden gelet, is dat er een evenwichtige en harmonieuze indeling wordt gecreëerd. Hier moet juist niet elke hoek van de badkamer gevuld worden, maar gewerkt worden met verschillende zones. Zo kan je een aparte ruimte creëren voor de luxe badkuip, een ruime inloopdouche en daarbij een comfortabele zithoek. Dat is toch genieten!

 

Voeg een dubbele wastafel toe voor extra functionaliteit en een symmetrische uitstraling van de badkamer. Een groot badkamermeubel is perfect voor in deze ruimte. Verder kun je decoratieve elementen toevoegen, zoals kamerplanten, kunstwerken en sierlijke verlichting. Dit geeft de ruimte opvulling en een persoonlijk tintje. Zo kan het gebruik van accentverlichting een groot effect hebben in de ruime badkamer. Denk aan wandlampen rondom de spiegels of sfeerverlichting bij de badkuip of inloopdouche. De verlichting zal prachtig staan in de ruime badkamer en zorgt voor een gezellige en een ontspannen sfeer.

 

Ongeacht de grootte van je badkamer, is het vooral van belang dat jij je persoonlijke stijl en smaak laat doorschemeren. Kies waar jij blij van wordt, want het is niet slechts een functionele ruimte. Dus laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende ideeën, doe badkamer inspiratie op, en creëer zo de perfecte badkamer voor jou.