Multiresource
Image default
Bedrijven

Content marketing als waardevol marketinginstrument

Het begrip content marketing bestaat al weer een tijdje, maar toch houdt slechts een klein deel van de MKB-bedrijven zich ermee bezig. Zonde, want met waardevolle content kun je je doelgroep bereiken en inspireren. En content bestaat niet alleen uit tekst en afbeeldingen zoals velen denken, het omvat ook infographics, video en podcasts.

Waar bestaat content marketing uit

Natuurlijk, content marketing bestaat uit content. Dus, artikelen, social media berichten en video’s. Maar wat minstens zo belangrijk is, is dat content wordt gepubliceerd op plaatsen waar de doelgroep komt. Content distributie heet dat. Als jouw content wordt geplaatst op vak- en/of perswebsites dan bereik je daar direct de doelgroep mee. Bovendien is het plaatsen van content op relevante en populaire websites goed voor de vindbaarheid van de eigen website in Google.

Content marketing uitbesteden

Grote corporate organisaties hebben communicatieafdelingen die de content marketing verzorgen. Creatieve personen die artikelen schrijven en afbeeldingen ontwerpen. Vaak hebben MKB-bedrijven wel marketeers in dienst, maar zijn vaak niet bedreven in het schrijven van waardevolle content dat ook nog eens SEO-vriendelijk is geschreven. Daarom is het slimmer om content marketing uit te besteden. Niet alleen is de kwaliteit ervan beter, het is vaak nog goedkoper ook. Je hoeft immers niet een fulltimer in dienst te nemen.

Content marketing bureau uit Haarlem

Is jouw bedrijf gevestigd in de omgeving van Haarlem, maak dan eens kennis met Netrespons. Het contentmarketing bureau uit Haarlem. Netrepons schrijft webteksten, artikelen, persberichten en beheert social media. Meer weten over content marketing? Neem dan gerust contact op met Netrespons.

http://www.netrespons.nl/