Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Cosy en comfortabel: zo kies je de juiste pyjama

Een pyjama kiezen klinkt makkelijker dan dat het lijkt. Gemiddeld spenderen we per week zeker zo’n 9 uur in pyjama. Voor een fijne nachtrust is het dan ook belangrijk een pyjama zorgvuldig uit te kiezen. Een comfortabele stof en een fijn model zijn hierbij van groot belang. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder over het kiezen van een passende nachtoutfit. 

Soorten nachtkleding

Aan keuzemogelijkheden geen gebrek in de huidige tijd. Nachthemden, loungewear, huispakken en shortama’s: je kunt het zo gek nog niet bedenken of het bestaat. De shortama is een relatief nieuw begrip, maar bestaat al veel langer. Het is een modern woord voor een pyjamaset bestaande uit een short en een top. Dit is ideaal voor warmere dagen of voor mensen die het snel warm krijgen ‘s avonds. Hoe je ook slaapt en hoe warm of koud je het ook krijgt, er is voor iedereen wel een passende pyjama te vinden. 

Het belang van de juiste stof 

Naast de juiste pasvorm is het ook belangrijk om een goede stof te kiezen. Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord van de satijnen pyjama. Satijn is een gladde stof die luxe en glad aanvoelt. Voor oudere mensen of minder mobiele mensen is dit ideaal. De gladde stof zorgt er namelijk voor dat je makkelijk uit bed glijdt. 

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van katoen. Deze stof werkt prima voor mensen die het snel warm krijgen in bed. Je koelt er namelijk goed mee af. Heb je het juist koud? Ga dan voor een warme badstof of velours. Deze stoffen zijn heerlijk stretchbaar en warm. Ideaal dus voor de koukleumen onder ons als winterpyjama. 

Winterpyjama’s  

Met de winter om de hoek is het belangrijk om rekening te houden met koude temperaturen. Niets is vervelender dan koude voeten voor het slapengaan, toch? Kies daarom een winterpyjama van badstof of velours. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat je lichaam de warmte goed vast kan houden. Zo hoef je geen warmtedekentje meer aan te zetten en kruip jij in je warme winterpyjama in bed.

Bovendien komen winterpyjama’s voor dames in allerlei leuke kleurtjes en printen. Zo blijf je stijlvol warm in de koude winterdagen!

 

https://www.sliponline.nl