Multiresource
Image default
Aanbiedingen

De Champions League vloek van Pep Guardiola

Opnieuw een seizoen zonder Europese titel. Pep Guardiola grijpt nu voor het twaalfde jaar op rij zonder Europese Titel door de exit van Manchester City in de halve finale van de Champions League na het verlies tegen Real Madrid. Hoe kan het dat de Spaanse trainer, bestempeld door velen als de beste trainer ooit, wederom naast een Europese titel grijpt? In deze blog vertellen wij je waardoor het komt dat toptrainer Guardiola zo lang droog staat.

Één miljard euro aan spelers

Met de aanstelling van Pep Guardiola in 2016 zou het dan eindelijk moeten gebeuren. Het zou een kwestie van tijd moeten zijn tot Manchester City de Champions League titel binnen zou gaan slepen. Niks bleek echter minder waar. Tot op heden is het Guardiola, tot zijn eigen frustratie, aan toe nog niet gelukt om met Manchester City beslag te leggen op de cup met de grote oren. Hoe dat komt? Aan financiële middelen heeft het niet gelegen. Sinds de aanstelling van Pep hebben de Citizens al meer dan één miljard euro uitgegeven aan spelers…

Total control

Overal waar Guardiola trainer is geweest wist hij dominantie uit te stralen op het veld. Teams die tegenstanders van het kastje naar de muur konden tikken. Zowel bij Barcelona, Bayern en nu Manchester City lijkt er haast ten alle tijden totale controle te heersen. Het huidige Manchester City van Pep kenmerkt zich als een ploeg met zeer talentvolle jongens met veel voetbalgogme maar waar geen plek lijkt voor temperament en karaktervolle eigenzinnige spelers. Dit blijkt ook het voornaamste punt van kritiek te zijn onder de pundits in Engeland. Het ontbreken van spelers die opstaan op de momenten dat de ploeg het moeilijk heeft. Dit bleek ook te ontbreken in de verloren halve finale tegen Real Madrid in de Champions League. Een wedstrijd die al gewonnen leek maar waar juist daar persoonlijkheid en karakter opstond om de wedstrijd volledig om te draaien. Hoewel Europees succes uitbleef wist de ploeg van Pep wel voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Premier League titel. Een leuke troostprijs dachten wij zo.

Ben je op zoek naar voetbalmateriaal om de trainers op jouw club optimaal te laten renderen?  Neem dan nu een kijkje op de website van Your Sport Deal en vind kwalitatief goede dug outs voor voetbal en andere sportmaterialen.

https://yoursportdeal.nl/