Multiresource
Image default
Aanbiedingen

De meest ideale studentenbijbanen

Nu de vakantie helaas al bijna is afgelopen, is het tijd om (weer) aan de studie te beginnen. Het studentenleven kan een dure bedoening zijn. Misschien ga jij op jezelf wonen, zelf jouw studie betalen en uiteraard wil je ook nog een sociaal leven hebben. Een studie wordt niet uit zichzelf betaald, tenzij jij natuurlijk de ultiem sponsorende ouders hebt. Hierdoor is het haast wel noodzakelijk om naast jouw eventuele lening een bijbaantje te hebben. Maar wat zijn nou de meest ideale studentenbijbanen?

 

Voorwaarden ideale bijbaan

Er zijn een aantal voorwaarden waar die ideale bijbaan dan aan moet voldoen. Ten eerste wil jij een bijbaan die in jouwe drukke studentenleven past. Jouw studie zal namelijk een groot deel van jouw tijd opslokken en daarnaast wil je ook nog een sociaal leven overhouden. Daarom is het belangrijk dat jij flexibele tijden hebt en ze kunt invullen zoals jij wilt. Het moet ook wel een beetje binnen jouw interessegebied liggen. Als jij jouw bijbaan niet leuk vindt, dan is het zonde van je tijd. Eén van de belangrijkste voorwaarde, wat we natuurlijk niet willen toegeven, is het salaris. Met dit salaris moet jij namelijk jouw leven onderhouden. Als jouw (potentiële) bijbaan aan één of meerdere van deze voorwaarden voldoet, dan heb je een match!  

 

Ideale bijbanen

Horeca

Dit is een erg voor de hand liggende bijbaan, maar zeker niet de minste. De horeca is een ontzettend grote branche en bevat veel functies. Daarnaast heeft de horeca toch wel de meeste flexibele tijden. Je leert veel mensen kennen wat ook wel handig is om connecties op te bouwen. Daarnaast ontvang je vaak ook fooi, wat soms aardig kan oplopen.

 

– Festivalmedewerker

Hoe chill is het om gratis naar jouw favoriete festivals te kunnen én geld te verdienen? Het is wel seizoensgebonden werk, maar betaald erg lekker. Houd de grote festivals in de gaten voor vacatures.

 

– Bijles geven

Ben jij goed in een bepaald vak, waar anderen barslecht in zijn? Deel jouw kennis met studiegenoten en ga bijles geven! Iedereen wil toch zijn studie behalen, dus veel studenten zijn bereid goed geld neer te leggen om te slagen.

 

– Callcenter

Het werk in een callcenter heeft niet bepaald een goede reputatie. Toch is het wel een fijne bijbaan. Je werkt voornamelijk met flexibele tijden, want je kunt in de avond na je studie werken. Er is altijd werk in te vinden en je kunt voor diverse opdrachtgevers aan de slag. Bij goed functioneren kun je ook nog eens extra geld verdienen!

 

– Oppassen

Wellicht kan dit als een ietwat suffe bijbaan klinken, maar toch is het heel fijn. De oppasuren zijn vaak in de avond na jouw studie. Als de kinderen slapen kun jij mooi verder aan je huiswerk. Of Netflixen. Daarnaast betaalt dit baantje best goed. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat jij kinderen kunt tolereren.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl