Multiresource
Image default
Aanbiedingen

De ongelooflijke Trachycarpus wagnerianus: Waarom hij zo populair is

Ben je op zoek naar een winterharde, onderhoudsarme palmboom om je tuin op te fleuren? Zoek niet verder dan de Trachycarpus wagnerianus! Deze palmsoort is snelgroeiend, droogtebestendig en verrassend gemakkelijk te verzorgen. Laten we eens onderzoeken waarom deze plant de laatste jaren zo populair is geworden.

 

Wat maakt de Trachycarpus Wagnerianus zo bijzonder?

De Trachycarpus wagnerianus komt oorspronkelijk uit China en India, waar hij groeit in een vochtig klimaat en op steile hellingen. Hij wordt geclassificeerd als waaierpalm omdat zijn bladeren uitgespreid zijn als een open waaier in plaats van uit één stam te groeien. Wat de Trachycarpus onderscheidt van andere palmen is dat hij ongelooflijk winterhard is – hij kan temperaturen tot -15°C overleven. Dat maakt hem tot een van de meest koudebestendige palmen die momenteel op de markt zijn.

 

De Trachycarpus is niet alleen winterhard, maar houdt ook van volle zon en verdraagt zowel droge grond als periodieke overstromingen. Zijn stam groeit snel en kan binnen 4-5 jaar een hoogte bereiken tot 12 meter. Als extra bonus vallen zijn bladeren niet af zoals bij sommige andere palmsoorten; in plaats daarvan blijven ze vastzitten tot ze geel worden en vallen dan vanzelf af. Dit betekent dat je Trachycarpus er zelfs na jaren van groei nog steeds netjes en verzorgd uitziet!

 

Zorg voor je Trachycarpus Wagnerianus

Het goede nieuws is dat de verzorging van je Trachycarpus wagnerianus niet eenvoudiger kan zijn. Alles wat hij nodig heeft is veel zon (minstens 6 uur per dag), regelmatig water geven tijdens perioden van droogte of extreme hitte (1 liter per week zou voldoende moeten zijn), en af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen (lente tot herfst).  Als je in een koeler klimaat woont, kun je je plant in de winter wat extra bescherming geven door hem te bedekken met jute of mulch rond de basis. Verder hebben deze planten weinig onderhoud nodig – leun achterover en zie ze groeien!

 

https://mypalmshop.nl