Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Dit komt er kijken bij payrolling

Een term die je vast wel eens voorbij hebt horen komen is payrolling. Voor degene die geen idee heeft wat dit nou is, leggen wij het uit! Het is namelijk een geweldige manier om taken uit te besteden, je hebt ten eerste meer tijd voor taken die lang op de stapel liggen. En ten tweede weet je ook zeker dat alle taken omtrent het personeel goed gebeuren. Zo komen je werknemers zeker niks te kort! Wil je meer weten over payrolling? Lees dan snel door

De verantwoordelijkheid van een payroller

Voor dat je geld uit geeft is het wel zo handig om te weten waar het geld heen gaat! Bij payroll huur je eigenlijk personeel in van een payrollbedrijf. Het grootste voordeel hiervan vinden veel bedrijven dat de administratieve rompslomp je uit handen wordt genomen. Het juridische werkgeverschap komt in handen van het payrollbedrijf. Een payroller is verantwoordelijk voor het afsluiten van arbeidscontracten, voor het bijhouden van de loonadministratie, voor het uitbetalen van het salaris en de vakantietoeslag, voor het afdragen van werknemers- en werkgeverspremies, voor het uitbetalen van de pensioenpremies en voor het verzuimbeleid.

De kosten op een rijtje

Nu je weet wat je kan verwachten bij een payroller gaan we verder over de payroll kosten. Die kosten verschillen echter per payrollbedrijf en per situatie. De meest voorkomende manier van rekenen is een brutoloon van de werknemer die bij jouw bedrijf zou komen werken, met daarbovenop nog een opslag. Die opslag wordt vaak bepaald met een omrekenfactor die afhankelijk is van een paar factoren:

  • Welk payroll bedrijf je inschakelt

  • Het uurloon

  • De uren die worden gemaakt

  • Hoeveel en hoe intensief je samenwerkt met het payrollbedrijf

Gemiddeld genomen ligt de omrekenfactor ongeveer tussen de 1,50 en 1,75, afhankelijk van onder andere de bovenstaande factoren. Daarnaast betaal je bij ziekteverzuim vaak nog een extra toeslag, dit is allemaal vooraf vastgelegd.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over payrolling? Neem dan eens een kijkje op de website van Payrollselect. Hier staat alles wat je moet weten over payrolling. Heb je nog een vraag? Schroom dan en stel de vraag gerust, de experts beantwoorden namelijk al je vragen!

 

https://www.payrollselect.nl/

Gerelateerde artikelen

Een meerassige aanhangwagen

Tips voor goedkoop internet en televisie

Zo geeft u een origineel persoonlijk cadeau